10/06/2018

Somelier musí hovoriť srdcom i dušou

(Aktuálne, Tip5)

Dvadsaťdva študentov odborných a hotelových škôl nabralo odvahu a postavilo sa pred skutočných odborníkov, aby ukázali svoje vedomosti a potvrdili, že na Slovensku v...viac >>

05/06/2018

Petržalčania majú novú tržnicu

(Aktuálne, Tip3)

Začiatkom apríla otvorili na Bratskej ulici novú Petržalskú tržnicu. Návštevníkom ponúka novovybudovanú trhovú zónu so 16 stánkami, kde farmári ponúkajú sezónnu zele...viac >>


29/05/2018

Knižná hliadka

(Aktuálne, Tip4)

Rubrika v rubrike tentoraz prináša informáciu o užitočných publikáciách, ktoré sa objavili na knižných pultoch, alebo trebárs na známej amazonskej adrese. Pokiaľ sa ...viac >>

21/05/2018

Zdravé varenie na školách

(Aktuálne, Tip5)

Veľkoobchod Metro sa aj tento rok zasadzuje za zdravé stravovanie na školách. Priamo do školských jedální dodáva suroviny a kuchári spoločnosti pomáhajú s prípravou ...viac >>


13/05/2018

Tales of the Cocktail zmenili majiteľa

(Aktuálne, Tip2)

Projekt Tales of the Cocktail, ktorý len v minulom roku priniesol do pokladne mesta New Orleans bezmála devätnásť miliónov dolárov, zmenil majiteľa. Zavedený systém ...viac >>

08/05/2018

Barmani – environmentalisti

(Aktuálne, Tip5)

Jamie Poulton, riaditeľ londýnskeho baru Randall & Aubin, vyhlásil pod názvom Straw Wars vojnu plastovým kokteilovým slamkám, keďže sú nerecyklovateľné. Sú to aj...viac >>


15/04/2018

Zdravá cesta v Metre

(Aktuálne, Tip3)

Niečo aj pre najnáročnejších – všetky predajne Metro na Slovensku otvorili kútiky Zdravá cesta pre tých, ktorým záleží na zdravej strave. Nájsť tu možno viac ako 500...viac >>

09/04/2018

Michelin udeľoval hviezdy na severe

(Aktuálne, Tip3)

Prvý raz má aj Švédsko reštauráciu s tromi michelinskými hviezdami. Vyplýva to z najnovšej aktualizácie Michelin sprievodcu po reštauráciách severských krajín – Švéd...viac >>


26/03/2018

Otázka na protokolistu: Môžeme sa v reštaurácii deliť o jedlo?

(Aktuálne, Tip5)

Ťažko odolávate nutkaniu ochutnať z cudzieho taniera? Ak je to v domácom prostredí a vo dvojici – ochutnávajte. Horšie je to v reštaurácii, či už v uzavretej spoločn...viac >>

11/03/2018

Zimný festival jedla 2018

(Aktuálne, Tip4)

Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby počas trvania Zimného festivalu jedla. Môžu za to také špeciality ako sous-vide hovädzie rebro, pyré z beluga šošovice,...viac >>