21/05/2018

Zdravé varenie na školách

(Aktuálne, Tip5)

Veľkoobchod Metro sa aj tento rok zasadzuje za zdravé stravovanie na školách. Priamo do školských jedální dodáva suroviny a kuchári spoločnosti pomáhajú s prípravou ...viac >>

13/05/2018

Tales of the Cocktail zmenili majiteľa

(Aktuálne, Tip2)

Projekt Tales of the Cocktail, ktorý len v minulom roku priniesol do pokladne mesta New Orleans bezmála devätnásť miliónov dolárov, zmenil majiteľa. Zavedený systém ...viac >>


08/05/2018

Barmani – environmentalisti

(Aktuálne, Tip5)

Jamie Poulton, riaditeľ londýnskeho baru Randall & Aubin, vyhlásil pod názvom Straw Wars vojnu plastovým kokteilovým slamkám, keďže sú nerecyklovateľné. Sú to aj...viac >>

15/04/2018

Zdravá cesta v Metre

(Aktuálne, Tip3)

Niečo aj pre najnáročnejších – všetky predajne Metro na Slovensku otvorili kútiky Zdravá cesta pre tých, ktorým záleží na zdravej strave. Nájsť tu možno viac ako 500...viac >>


09/04/2018

Michelin udeľoval hviezdy na severe

(Aktuálne, Tip3)

Prvý raz má aj Švédsko reštauráciu s tromi michelinskými hviezdami. Vyplýva to z najnovšej aktualizácie Michelin sprievodcu po reštauráciách severských krajín – Švéd...viac >>

26/03/2018

Otázka na protokolistu: Môžeme sa v reštaurácii deliť o jedlo?

(Aktuálne, Tip5)

Ťažko odolávate nutkaniu ochutnať z cudzieho taniera? Ak je to v domácom prostredí a vo dvojici – ochutnávajte. Horšie je to v reštaurácii, či už v uzavretej spoločn...viac >>


11/03/2018

Zimný festival jedla 2018

(Aktuálne, Tip4)

Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby počas trvania Zimného festivalu jedla. Môžu za to také špeciality ako sous-vide hovädzie rebro, pyré z beluga šošovice,...viac >>

01/03/2018

Tlmočník

(Aktuálne, Tip3)

Dnes, 1. marca 2018 vstupuje do slovenských kín nový film Martina Šulíka Tlmočník.  Snímka, ktorá mala svetovú premiéru 23. februára na Medzinárodnom filmovo...viac >>


26/02/2018

Beam Suntory zaznamenal silný rast predaja po zmene distribútora v SR

(Aktuálne, Tip3)

Spoločnosť Beam Suntory uviedla, že v treťom kvartáli, ako aj v mesiaci október 2017 zaznamenala významný rast predaja kľúčových produktov na slovenskom trhu. Podľa ...viac >>

13/02/2018

Ekofarma Važec začína s unikátnym suchým zrením mäsa

(Tip3, Aktuálne)

Na farme pod Tatrami, ktorá sa ekologickou stala v roku 2005, sa kvôli vysokej nadmorskej výške sústreďujú najmä na chov hovädzieho dobytka a oviec. Doteraz sa na Ek...viac >>