26/03/2018

Otázka na protokolistu: Môžeme sa v reštaurácii deliť o jedlo?

(Aktuálne, Tip5)

Ťažko odolávate nutkaniu ochutnať z cudzieho taniera? Ak je to v domácom prostredí a vo dvojici – ochutnávajte. Horšie je to v reštaurácii, či už v uzavretej spoločn...viac >>

11/03/2018

Zimný festival jedla 2018

(Aktuálne, Tip4)

Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby počas trvania Zimného festivalu jedla. Môžu za to také špeciality ako sous-vide hovädzie rebro, pyré z beluga šošovice,...viac >>


01/03/2018

Tlmočník

(Aktuálne, Tip3)

Dnes, 1. marca 2018 vstupuje do slovenských kín nový film Martina Šulíka Tlmočník.  Snímka, ktorá mala svetovú premiéru 23. februára na Medzinárodnom filmovo...viac >>

26/02/2018

Beam Suntory zaznamenal silný rast predaja po zmene distribútora v SR

(Aktuálne, Tip3)

Spoločnosť Beam Suntory uviedla, že v treťom kvartáli, ako aj v mesiaci október 2017 zaznamenala významný rast predaja kľúčových produktov na slovenskom trhu. Podľa ...viac >>


13/02/2018

Ekofarma Važec začína s unikátnym suchým zrením mäsa

(Tip3, Aktuálne)

Na farme pod Tatrami, ktorá sa ekologickou stala v roku 2005, sa kvôli vysokej nadmorskej výške sústreďujú najmä na chov hovädzieho dobytka a oviec. Doteraz sa na Ek...viac >>

10/12/2017

OTÁZKA NA PROTOKOLISTU: POHÁRE

(Aktuálne, Tip5)

Slávnostné stolovanie je vo väčšine európskych krajín spojené s konzumáciou alkoholu. Aperitív, rôzne druhy vína, pivo či digestív – každý z týchto nápojov si vyžadu...viac >>


12/11/2017

Druhý ročník Dňa súkromného podnikania

(Tip4, Aktuálne)

Druhý ročník podujatia Deň súkromného podnikania prekonal všetky očakávania. Nielenže sa podarilo prekročiť magickú hranicu tisícky zúčastnených podnikateľov, ale po...viac >>

05/11/2017

PIATE NARODENINY ALIANCIE MÔJ OBCHOD

(Aktuálne, Tip4)

Päť rokov a čoskoro aj 500 členov. Taká je doterajšia bilancia pôsobenia Aliancie Môj obchod, združujúcej nezávislých maloobchodníkov s potravinami a zmiešaným tovar...viac >>


29/10/2017

OTÁZKA NA PROTOKOLISTU: ŠPÁRADLÁ

(Aktuálne, Tip3)

Etiketa má v tomto prípade jednoznačnú a striktnú odpoveď: Akýkoľvek spôsob čistenia medzizubných priestorov je možný len v hlbokom súkromí. V dobrých reštauráciách ...viac >>

30/09/2017

GASTRONOMY SLOVAKIA

(Aktuálne, Tip4)

23. októbra sa v Bratislave uskutoční už 4. ročník prestížnej kulinárskej konferencie Gastronomy Slovakia, na ktorej opäť vystúpia známi michelinskí šéfkuchári a špi...viac >>