07/02/2016

Len 2013 kusov

(Interview, Tip4)

RUDOLF JELÍNEK neustále rozširuje plochy vlastných sadov Pripravila Irena Konečná • Vlastníte sady na Morave aj vo svete a pribúdajú k nim ďalšie. Čo plánujete ...viac >>

26/01/2016

Pre každého baristu, čo má záujem

(Interview, Tip4)

Pripravila Iveta Schäfferová Za posledné roky sa kávová kultúra dostala o stupienok vyššie, napriek tomu nie každý vie, čo je to dobrá káva a v mnohých podnikoch ju...viac >>


23/12/2015

“Niekedy pečiem v duchu celú noc”

(Interview, Tip4)

vraví o nadšení pre remeslo Elena Kohútová, šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne Pripravila Soňa Hudecová-Podhorná Určite nesnívala o tom, že bude cukrárka. A...viac >>

09/12/2015

Zuzana Šebová: Som kuchár začiatočník

(Interview, Tip3)

Pripravila Michaela Conzarová Hrá v Trnavskom divadle, Štúdiu L + S, Gunagu, ale preslávila sa najmä neprehliadnuteľnými postavičkami v televíznych seriáloch Panelá...viac >>


28/10/2015

„Najlepší barman súťaží každý večer o svojho hosťa,“ tvrdí Ľuboš Rácz

(Tip5, Interview)

Pripravila Nikoleta Kováčová, foto Natália Vargová Pri otázke, kedy sa dostal do gastronomického prostredia, sa usmeje. „V roku 1989. To je už dosť dávno, však?“ ...viac >>

07/10/2015

Juraj Loj: „Vo varení som freestylista“

(Interview, Tip4)

Kde ste dovolenkovali? Mali sme krásnu dovolenku v oblasti Chianti, kam sme sa chystali poldruha roka. Bol to pre nás obrovský zážitok, pretože sme bývali v nádher...viac >>


23/09/2015

Nový vietor do plachiet Slovenskej barmanskej asociácie

(Interview, Tip5)

O novom vedení asociácie, nových stanovách a zmenách, čo s tým súvisia, hovorí nový prezident SkBA Ján Šuchta. Po rokoch akejsi stagnácie, ako charakterizovali ľudi...viac >>

12/08/2015

Súzvuk jedla, nápojov a precíznosti

(Interview, Tip5)

Pravda, ak je to človek, ktorý má nielen lásku k vínu, ale aj čas a chuť sa kontinuálne a systematicky vzdelávať vo svojom odbore. O tajomstvách podávania vína hovor...viac >>


12/08/2015

„Moja prvá cesta vedie do ázijských reštaurácií,”

(Interview, Tip3)

hovorí Tomáš Szabados, šéfkuchár Panasian Restaurant hotela Mama´s v Bratislave Inak to nevyzerá ani u šéfkuchára Tomáša Szabadosa, ktorý vedie gastronómiu hotela M...viac >>

31/07/2015

Ešte ju irituje čierno-biele videnie

(Interview, Tip3)

V poslednom čase odmietate ponuky na moderovanie, z Fun-ka ste odišli, vnárate sa do duchovného sveta. Vraj ste sa našli v etikoterapii, ktorá je kráľovná sebauzdrav...viac >>