30/09/2018

Miroslav Stycinskij

(Interview, Tip5)

Pochádza z Litvy, no päť rokov pracoval ako hlavný kuchár rezortu v populárnej turistickej destinácii Koh Samui. Dnes je už piaty rok šéfkuchárom thajskej reštauráci...viac >>

30/07/2018

Khalil Chrif Tribak

(Interview, Tip5)

Narodil sa v Maroku v meste Larache na pobreží Atlantického oceána. V roku 1994 odišiel do Londýna, kde sa venoval najskôr anglickej, neskôr francúzskej kuchyni, nap...viac >>


20/03/2018

Tomáš Chilý

(Interview, Tip3)

Z malého mesta Krásno nad Kysucou sa ambiciózny slovenský šéfkuchár Tomáš Chilý prepracoval v rámci hotelovej siete Kempinski až do Bahrajnu a neskôr do Kataru. Po t...viac >>

26/11/2017

Karol Stýblo

(Interview, Tip5)

Magický nápoj s povzbudzujúcimi účinkami považovali starovekí Mayovia a neskôr Aztékovia takmer za posvätný. Kakaové bôby boli také cenné, že sa nimi dokonca aj plat...viac >>


25/09/2017

Peter Slačka

(Interview, Tip5)

Niekoľko rokov pracoval v Austrálii, precestoval Nový Zéland aj Áziu, aby sa nakoniec vrátil domov a otvoril si vlastnú reštauráciu s nezameniteľným rukopisom v Petr...viac >>

16/07/2017

Damir & Ornella

(Interview, Tip5)

Rodinná reštaurácia so šiestimi stolmi, ktorú vedú Damir a Ornella Beletićovci v meste Novigrad, sa za 20 rokov stala na Istrii inštitúciou. Jednoduchý koncept serví...viac >>


18/06/2017

ĽUDIA, ZVYKY A CHUTE JAPONSKA

(Tip4, Interview)

Čo Európana najviac prekvapí, keď prvýkrát navštívi Japonsko? Čomu by sme sa pri stolovaní s Japoncami mali vyhýbať a prečo si oni sami doma vôbec nepripravujú sushi...viac >>

11/06/2017

BRAND AMBASÁDOR WHISKY NOMAD BORIS IVAN V BRATISLAVE

(Interview, Tip5)

Rodák z Popradu Boris Ivan odišiel pred štrnástimi rokmi do Londýna, aby sa naučil dobre po anglicky. Bar sa mu stal napokon osudom – za pár mesiacov sa prepracoval ...viac >>


21/05/2017

Michal Konrád

(Interview, Tip5)

Pracoval v Londýne, stážoval v Tokiu aj v slávnej dánskej Nome. Ako 27-ročný sa stal šéfkuchárom jednej z najlepších reštaurácií na Slovensku a kuchársky tím Fou Zoo...viac >>

17/04/2017

GASTRO TRENDY 2017

(Interview, Tip3)

Sezónnosť, lokálne produkty, dôraz na základnú surovinu. To sú trendy, ktoré v gastronómii prevládajú posledných pár rokov. Tento rok by sme sa podľa slov šéfkucháro...viac >>


<< Predchádzajúce 1 2 3 4 5 6 Nasledujúce >>