13/02/2018

Ekofarma Važec začína s unikátnym suchým zrením mäsa

(Tip3, Aktuálne)

Na farme pod Tatrami, ktorá sa ekologickou stala v roku 2005, sa kvôli vysokej nadmorskej výške sústreďujú najmä na chov hovädzieho dobytka a oviec. Doteraz sa na Ekofarme Važec špecializovali na mliečnu výrobu, aktuálne prichádzajú aj s mäsovou výrobou a unikátnym showroomom na suché zrenie mäsa. Na Slovensku je to veľmi málo využívaný spôsob zrenia najmä kvôli jeho technickej a časovej náročnosti. Zrenie bude možné sledovať za sklom v showroome a následne si vybrať, ktorú časť mäsa mäsiar odreže a zákazníkovi predá. Zvieratá sa na Ekofarme Važec pasú na čistých horských pasienkoch, prikrmované sú krmivom dopestovaným na vlastných lúkach, hýbu sa na čerstvom vzduchu a porážané sú bezstresovo. Aktuálne majú na farme plemeno Limousine, v jeseni tohto roka ale začali s prirodzeným krížením tohto plemena býka na Aberdeen Angus. Unikátne plemeno, ktoré má pôvod v Škótsku, má charakteristické intenzívne mramorovanie, čo je pri steakoch najoceňovanejším faktorom kvality.

A: I & R



13/08/2018

Kľúčovými témami HORECA dní boli čerstvosť na tanieri a zero waste

13/08/2018

TOMÁŠ KUBUŠ: Severná Afrika je úplne iná, ako si ju väčšina ľudí predstavuje

30/07/2018

Pracovné raňajky

30/07/2018

Khalil Chrif Tribak

16/07/2018

IVAN STRÁPEK: Južná Amerika vás každý deň prekvapí niečím novým