13/02/2018

Ekofarma Važec začína s unikátnym suchým zrením mäsa

(Tip3, Aktuálne)

Na farme pod Tatrami, ktorá sa ekologickou stala v roku 2005, sa kvôli vysokej nadmorskej výške sústreďujú najmä na chov hovädzieho dobytka a oviec. Doteraz sa na Ekofarme Važec špecializovali na mliečnu výrobu, aktuálne prichádzajú aj s mäsovou výrobou a unikátnym showroomom na suché zrenie mäsa. Na Slovensku je to veľmi málo využívaný spôsob zrenia najmä kvôli jeho technickej a časovej náročnosti. Zrenie bude možné sledovať za sklom v showroome a následne si vybrať, ktorú časť mäsa mäsiar odreže a zákazníkovi predá. Zvieratá sa na Ekofarme Važec pasú na čistých horských pasienkoch, prikrmované sú krmivom dopestovaným na vlastných lúkach, hýbu sa na čerstvom vzduchu a porážané sú bezstresovo. Aktuálne majú na farme plemeno Limousine, v jeseni tohto roka ale začali s prirodzeným krížením tohto plemena býka na Aberdeen Angus. Unikátne plemeno, ktoré má pôvod v Škótsku, má charakteristické intenzívne mramorovanie, čo je pri steakoch najoceňovanejším faktorom kvality.

A: I & R



15/10/2018

Festival vôní, chutí a zážitkov Aróma má za sebou prvý ročník

07/10/2018

PREPITNÉ. Áno alebo nie? Komu? Koľko? Kedy? Ako?

30/09/2018

Favoritom cestujúcich je Singapore Airlines

30/09/2018

Miroslav Stycinskij

23/09/2018

Trnava otvorí nedostupné pamiatky