22/04/2016

VÍNNY FESTIVAL ORAVSKÝ HÁJ

(Wine, Tip5)

Hotelový rezort ORAVSKÝ HÁJ v spolupráci s Félix WINES organizuje prvý ročník VÍNNEHO FESTIVALU ORAVSKÝ HÁJ, na ktorom sa predstaví 12 vinárstiev z celého Slovenska ...viac >>

22/02/2016

Akreditované somelierske kurzy

(Wine, Tip5)

Enológia1. V termíne  3.3.– 5.3.2016 Enológia 2. v termíne 14. 4. – 17. 4. 2016 Stredná odborná škola vinársko-ovocinárska Modra v spolupráci s Coral...viac >>


03/02/2016

XIII. ročník ochutnávky mladých vín v Pavúk wine – restaurant v Modre

(Wine, Tip3)

Na začiatku roka už tradične organizujeme v priestoroch Pavúk wine – restaurant v Modre ochutnávku mladých vín a noviniek, ktoré sú možno staršie, ale ešte nie je mo...viac >>

27/12/2015

Sekty so značkou Hubert pijeme na Slovensku už 190 rokov

(Wine, Tip4)

Podľa legendy Johann Evangelist Hubert, francúzsky vojak Napoleonovej armády, Bratislavou iba prechádzal a liečil sa tu zo svojich zranení z vojny v Rusku. Zaľúbil s...viac >>


14/09/2015

5. ročník Trophée Hubert 2015

(Wine, Tip4)

Someliér nad someliérov Súťaž pravidelne organizuje spoločnosť Hubert J. E. v spolupráci s Asociáciou someliérov Slovenskej republiky. Tento rok sa do nej prihlásil...viac >>

11/09/2015

Burgenlandskí vinári opäť v Bratislave

(Wine, Tip3)

Náš rakúsky sused Burgenland má vo vinárstve dlhú tradíciu. Dôsledná práca vo vinohradoch garantuje kontinuálne vysokú kvalitu všetkých dorábaných vín. Množstvo tamo...viac >>


12/08/2015

Pre tých, čo cukor nemôžu

(Wine, Tip3)

Šumivé víno Hubert Club Zero Dosage s ľahkou kvetinovou vôňou, ovocnou chuťou a zlatistou farbou sa vyrába metódou charmat. Pri druhotnom kvasení sekt zreje šesť mes...viac >>

31/07/2015

Šampanské PRCHAVÉ ŠŤASTIE

(Wine, Tip4)

Býva zvyk nazývať menom pôvodného produktu všetko, čo sa naň podobá. A tak môže niekto nazvať akékoľvek brandy koňakom, jabĺčkové pálené od strýka kalvadosom a hocij...viac >>


10/06/2015

Víno sa už nerozleje

(Wine, Tip3)

Americké Super Duper Studio uviedlo na trh poháre, z ktorých sa víno nedá vyliať. Na rozdiel od bežných pohárov nemá nový výrobok nohu, ale spodok, ktory...viac >>

20/05/2015

Tam, kde rastú kvalitní someliéri

(Tip3, Wine)

Ak by ste si mysleli, že v školských laviciach je to iba bifľovanie a kvantum učiva, tak by ste s týmto názorom veľmi nepochodili. Najmä v odborných škola...viac >>