30/03/2015

Krst SOPRANO drinku

(Mixology, Tip5)

Pred zhruba jedným rokom privítala prvých hostí štýlová reštaurácia SOPRANO v Banskej Bystrici. Od začiatku sa reštaurácia prezentuje kvalitnou gastronómiou s akcent...viac >>

11/03/2015

Krst SOPRANO drinku

(Mixology, Tip5)

Zažite niečo jedinečné, čo sa nebude opakovať! Ako prvý budete mať možnosť ochutnať nápoj špeciálne pripravený pre našu reštauráciu. Na krste bude prezentovaná 4 –...viac >>


16/01/2015

Ako namixovať barovú kultúru

(Mixology, Tip5)

Umenie podávať zvuk Poučení vedia, že na hosťovo vnímanie prostredia a jeho chuť zotrvať v ňom pôsobia okrem architektonického a výtvarného riešenia interiéru aj zv...viac >>

14/01/2015

Čisté bylinné likéry

(Mixology, Tip4)

Ak by existoval zoznam TOP desiatich likérov, ktoré stoja za to, aby sme ich ochutnali, likéry s názvom Tatra Balsam by boli určite na prvých priečkach. Tieto čisté ...viac >>


12/01/2015

Eurocup po dvadsiatydruhýkrát

(Tip3, Mixology)

Dvadsiateho druhého ročníka medzinárodnej barmanskej súťaže Eurocup, ktorú organizuje Hotelová akadémia v Prešove, sa zúčastnilo 74 súťažiacich zo siedmich krajín. P...viac >>

05/01/2015

Muddler čiže mačkadlo

(Mixology, Tip4)

Wooden muddler… for mashing herbs, fruit, etc. Tak popisujú Renee Cooper a Chris Morris  tĺčik, mačkadlo, drtidlo či stierku. Obvykle tento výraz neprekladáme, ...viac >>


29/12/2014

Aký kokteil chutí v zimnom období

(Tip3, Mixology)

...opýtali sme sa Tomáša Gyéna, známeho slovenského barmana a ambasádora značky Monin. Takže aké nápoje a kokteily sú vhodné na jesenné a zimné obdobie? „V zimnom o...viac >>

19/12/2014

Hľadá sa najlepší barman

(Mixology, Tip5)

Odštartoval druhý slovenský ročník súťaže Diageo Reserve World Class 2015 V bratislavskej reštaurácii UFO watch.taste.groove odštartovali druhý slovenský ročník pre...viac >>


19/11/2014

Zimná pohoda s Demänovkou

(Mixology, Tip5)

Od nepamäti hľadajú národy a spoločenstvá ideálny pomer bylín a korenín pre svoj elixír života, večnej mladosti a zdravia. Stáročia utajované zloženia a postupy ich ...viac >>

05/11/2014

Unikát vo fľaši

(Mixology, Tip5)

Tak by sa dala popísať značka London dry ginu Bombay Sapphire. Jeho pôvodná receptúra sa datuje do roku 1761 a zakladá sa na kombinácii prvotriedneho škótskeho obili...viac >>