05/11/2014

Unikát vo fľaši

(Mixology, Tip5)

Tak by sa dala popísať značka London dry ginu Bombay Sapphire. Jeho pôvodná receptúra sa datuje do roku 1761 a zakladá sa na kombinácii prvotriedneho škótskeho obili...viac >>

30/10/2014

Janka je svetová

(Mixology)

Nepochybne máme byť na koho hrdí. Janka Karkušová, napriek tomu, že roky nestojí za profesionálnym barom, venuje tomuto povolaniu viac ako mnohí profesionáli. Venuje...viac >>


24/10/2014

Namiešajte si s nami...

(Mixology, Tip3)

Jedinečnosť prémiovej slovenskej vodky Tri Borievky tkvie v unikátnom zložení. Zodpovedný výber použitých ingrediencií a citlivý vyvážený pomer vyhladia a zaoblia se...viac >>

20/10/2014

Barmanské súboje s príchuťou westernu

(Mixology, Tip3)

14. ročník Rudolf Jelínek Cup Po rokoch sa rozhodol generálny partner vrátiť medzinárodnú barmanskú súťaž Rudolf Jelínek Cup domov. Do svojho sídla vo Vizoviciach. ...viac >>


17/10/2014

Decentný svet dámskeho alkoholu

(Mixology, Tip5)

Žena je štatisticky pijan umiernený. Do tridsiatky vyskúša kdejaký alkohol, potom ale už máva jasno. Rada pije víno, likéry či vermuty. A dokonca pivo. Vraví sa, že...viac >>

15/10/2014

LONDÝNSKE FINÁLE Diageo World Class 2014

(Tip5, Mixology)

Medzinárodné finále Diageo World Class vyhral Charles Joly z chicagskeho baru The Aviary. Predviedol špičkový výkon a stal sa najlepším barmanom sveta. Slovenskému t...viac >>


13/10/2014

Barmanská škola Rudolfa Slavíka… Pre všetkých

(Mixology, Tip3)

MARTINI Je to tak trochu na hlavu… Stále niekde čítam – a občas niekedy „opíšem“ – že v predaji je Martini svetová kokteilová jednotka. Natíska sa otázka – ako sa n...viac >>

04/08/2014

Medový zázrak v pohároch 2

(Mixology, Tip3)

Bohemia Pie 4 cl Bohemia Honey 2 cl sirupu Applie Pie 3 cl čierneho čaju – Earl Grey Dilmah 1,5 cl citrónovej šťavy 4 cl ananásového džúsu Spôsob prípravy: Vše...viac >>


01/08/2014

Medový zázrak v pohároch

(Mixology, Tip5)

Keď sa povie med, väčšina si predstaví šálku horúceho čaju osladenú prírodným sladidlom. Med má však svoje podoby aj v rôznych nápojoch, v ktorých najmä v horúcom le...viac >>

18/07/2014

Namiešajte si s nami...

(Mixology)

1.    GreenTime Ingrediencie: 3 cl jablkového pyré 2 cl broskyňového likéru 1 cl čerstvej limetovej šťavy 3 – 4 lístky bazalky Hubert Grand blan...viac >>