07/04/2016

Nové ovocné destiláty na trhu

(Mixology, Tip3)

Spoločnosť ST. Nicolaus priniesla na trh v exkluzívnej edícii ovocné destiláty výnimočnej kvality. V rámci uceleného inovatívneho konceptu ponúka vyše dvadsať destil...viac >>

26/02/2016

Z herbáru mnícha Cypriána

(Mixology, Tip3)

Pripravil Michal Rusiňák V Taliansku vyrábali bylinné likéry už v 13. storočí. Od bylinnej medicíny, ktorú rozvíjali mnísi, sa výroba likérov z bylín dávno oddeli...viac >>


07/02/2016

O najlepšieho barmana

(Mixology, Tip5)

Tretí slovenský ročník Diageo Reserve World Class odštartoval Súťažiacich čaká niekoľkomesačný vzdelávací a tréningový program plný workshopov, na ktorých nebudú ch...viac >>

02/02/2016

Drinky treba balansovať

(Mixology, Tip3)

Pripravila Katarína Ligašová Na vlastnej koži vyskúšal, čo je to mať vlastný podnik. Momentálne je spokojný tam, kde je, pretože jeho kreativita má voľnosť. Choroba...viac >>


25/01/2016

Tak trochu iný barbook

(Mixology, Tip3)

Pripravil Alexander Mikšovic, barový pedagóg a publicista Richard Godwin, dlhoročný korešpondent britských novín zaoberajúci sa hlavne miešanými nápojmi, napísal – ...viac >>

18/01/2016

LETOM BAROVÝM SVETOM

(Mixology, Tip4)

Pripravil Alexander Mikšovic, barový pedagóg a publicista Trendy koktailovej kultúry 2016 Zhrnuli sme niekoľko postrehov, aby ste mali o čom premýšľať a hlavne p...viac >>


14/01/2016

Piña Colada

(Mixology, Tip5)

Pripravil Maroš Petrikovič, foto Pavol Mitošinka Rastislav Kopecký Casa del Havana,  Bratislava 5 cl Santiago de Cuba Carta Blanca 2 cl kokosový sirup Ri...viac >>

13/01/2016

Piña Colada

(Mixology, Tip4)

Pripravil Maroš Petrikovič, foto Pavol Mitošinka Piña Colada v preklade znamená tekutý ananás a odkazuje na čerstvú ananásovú šťavu, ktorá sa v pôvodnej receptúre...viac >>


10/01/2016

V štýle starého a nového Londýna

(Mixology, Tip3)

Pripravila Eva Šoucová Na svetové finále BEEFEATER MIXLDN do Londýna idú Martin Župina a Miloš Danihelka Počas náročného barmanského súboja s ďalšími ôsmimi úča...viac >>

07/01/2016

Barová encyklopédia 007

(Mixology, Tip5)

Barmanská škola Rudolfa Slavíka… pre všetkých Pripravil Alexander Mikšovic, barový pedagóg a publicista Po predpremiére Spectre, ktorú usporiadala spoločnosť Moë...viac >>