02/01/2017

SIDECAR

(Tip4, Mixology)

Receptúra podľa IBA: 4 cl koňak 2 cl triple sec 2 cl čerstvá citrónová šťava Dnes si povieme príbeh o ikonickom, no stále veľmi málo objednávanom drinku. Preva...viac >>

23/12/2016

3. TATRANSKÝ POHÁR 2016

(Mixology, Tip4)

V dňoch 24. - 25. novembra 2016 sa na svahoch Chopku v priestoroch horského hotela SRDIEČKO spoločnosti TMR uskutočnil 3. ročník barmanskej súťaže 3. Tatranský ...viac >>


14/11/2016

REČ ETIKIET AMERICKÝCH WHISKEY

(Mixology, Tip5)

BARMANSKÁ ŠKOLA RUDOLFA SLAVÍKA Etikety amerických whiskey, odrážajúce ich vlastnosti a vzájomné odlišnosti, sú svojím spôsobom prekvapivé. Zatiaľ čo škótske whis...viac >>

06/11/2016

MANHATTAN

(Mixology, Tip5)

EDUARD WILD ŠTUDENT 4,5 cl Chivas Regal 12 yo 1,5 cl Lillet Rouge 3 streky Angostura bitters Momentálne si čerstvo doštudovaný hoteliér. No okrem školy máš ...viac >>


06/11/2016

MANHATTAN

(Mixology, Tip3)

Manhattan – asi najkozmopolitnejší ostrov na planéte a zároveň nezabudnuteľný nápoj, ktorý je s nami už viac ako 150 rokov. Štedrá dávka ražnej whiskey zmiešaná s če...viac >>

23/10/2016

HUBERT CUP 2016

(Mixology, Tip4)

Slnko a drink s osviežujúcim sektom a ľadom v ruke k letu skrátka patria! V tomto štýle sa konala aj medzinárodná barmanská súťaž Hubert Cup, v ktorej si zmerali svo...viac >>


16/10/2016

ALEXOVO DESATORO

(Tip4, Mixology)

BARMANSKÁ ŠKOLA RUDOLFA SLAVÍKA Zaviedol som preto kedysi vo svojom tíme „teóriu trojrýchlostnej obsluhy“. Pri stupni 1 všetci hostia všetko dostanú tak, ako veli...viac >>

04/10/2016

LETOM BAROVÝM SVETOM

(Mixology, Tip3)

The Connaught Bar je už zase prvý… Na Tales of the Cocktail, jednej z tých šikovných súťaží, ktoré prinášajú usporiadateľom nezanedbateľné obeživo (a ich výsledky ...viac >>


16/09/2016

BLOODY MARY

(Mixology, Tip5)

PETER STRÝČEK GRAND HOTEL RIVER PARK 4 cl Grey Goose 10 cl paradajkový džús 1 cl limetová šťava worcester, tabasco, cvikla, zázvor, soľ a korenie Síce...viac >>

16/09/2016

BLOODY MARY

(Mixology, Tip3)

Bloody Mary je ďalším zo série klasických miešaných nápojov a jeho história sa traduje do 30. rokov minulého storočia, keď francúzsky barman Fernand ,Pete‘ Petiot sp...viac >>