03/09/2017

RUDOLF JELÍNEK MIXOLOGY 2017

(Mixology, Tip5)

Majestátne Vysoké Tatry, impozantný Grandhotel Starý Smokovec a novo vybudovaná predajňa a bar R. JELÍNEK – to boli kulisy barmanskej súťaže RUDOLF JELÍNEK MIXOLOGY 2017. Súťaž je súčasťou medzinárodného podujatia RUDOLF JELÍNEK CUP, ktorý sa koná už 17. rok. Tohtoročné finále sa uskutoční v septembri vo Vizoviciach.

 

Tento ročník slovenskej súťaže bol výnimočný nielen exkluzívnym prostredím, ale predovšetkým konceptom. Riaditeľ súťaže Tomáš Gyén k tomu poznamenal: „Minimum pravidiel, moment prekvapenia, improvizácie a umenie kombinovať z dostupného – to bolo podstatou súťaže.“ Súťažiaci si vylosovali „mystery box“ s ingredienciami, s ktorého obsahom sa mohli zoznámiť až tesne pred súťažou.

 

Dva dni strávené v Tatrách neboli len o súťaži – vďaka tomu, že pozvanie prijalo množstvo osobností z barmanského sveta, mohli sa prítomní barmani zúčastniť workshopov na témy ako ovocné destiláty v mixológii, ktoré prezentovali Bystrík Uko (head bartender v londýnskom bare Oblix), Tomáš Holec (bar executive Medusa Group), Šaban Ristemovič (manažér bratislavského baru Old Fashioned) alebo Michal Trizuliak (bar consultant, CEO bratislavského SPIN Cocktail Baru). Všetci vyššie menovaní sa tiež podieľali na hodnotení súťažiaciach spolu so zástupcom SkBA Martinom Jendreasom.

 

A kto bol porotou vyhlásený za najlepšieho? Všetkých svojou prípravou a prezentáciou drinku jednoznačne presvedčil Tomáš Majdán z Primi Michalská v Bratislave. Druhé miesto obsadil Peter Marcina (Sky Bar, Bratislava) a tretie miesto získal Matúš Chudý (brand bar manager Medusa Group). Víťaz získal cestu do sídla spoločnosti Fratelli Branca v talianskom Miláne, ďalší dvaja umiestnení cestu s celým barovým tímom do Vizovíc vrátane exkurzie a degustácie. A všetci sa tiež zúčastnia finále RUDOLF JELÍNEK CUP vo Vizoviciach.

 

A: I & R



19/04/2018

World Class Cocktail Week sa blíži. Zistite, kto povedie workshopy

15/04/2018

Tajomstvo čínskeho čaju

09/04/2018

Čo je káva?

26/03/2018

MEDOVINA SO SRDCOM, DUŠOU A PODMANIVOU ISKROU

20/03/2018

Čína a víno