25/09/2017

HUBERT CUP 2017

(Tip4, Mixology)

Osviežujúce miešané nápoje sú neodmysliteľnou súčasťou horúcich letných dní. Nové trendy v ich príprave predviedli profesionálni barmani na medzinárodnej súťaži Hubert Cup 2017 v Bratislave. Na 17. ročníku podujatia, ktoré organizuje spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou, sa predstavilo 19 súťažiacich v dvoch kategóriách: Sekt koktail a Flair. Víťazstvo si napokon odniesli Slovák Rastislav Kubáň (Sekt koktail) a Georgi Voomets z Estónska (Flair).

 

Domáci a zahraniční barmani predviedli svoj talent počas druhej júlovej soboty už tradične v príjemnom prostredí reštaurácie Savoy v bratislavskom hoteli Radisson Blu Carlton. Pred porotu sa postavili s originálnymi receptami a odhodlaním nestratiť sa v náročnej medzinárodnej konkurencii. Na dodržiavanie pravidiel, ako aj hodnotenie kvality výsledného drinku dozerala odborná porota na čele s prezidentom Slovenskej barmanskej asociácie Jánom Šuchtom. Víťazné nápoje museli spĺňať niekoľko prísnych kritérií, odborníci zohľadňovali celkov ý dojem nápoja aj aspekty barmanovho vystúpenia.

„Sekt je síce tradičný nápoj, napriek tomu však je ne- oddeliteľnou súčasťou moderných miešaných drinkov a inšpiruje barmanov pri vytváraní nových chuťových variácií. Som rád, že aj na 17. ročníku Hubert Cupu predviedli svoje majstrovstvo barmani v medzinárodnej konkurencii. Spájala ich chuť zvíťaziť a ja verím, že túto chuť, ako aj nové inšpirácie si prenesú aj do svojej každodennej práce,“ uviedol konateľ spoločnosti Hubert J.E. Ing. Peter Krúpa.

 

Kategória Sekt koktail

Úlohou súťažiaceho v kategórii Sekt koktail bolo pripraviť počas šiestich minút päť porcií vlastného miešaného drinku. Na prípravu súťažného nápoja mohol použiť maximálne šesť ingrediencií vrátane šumivého vína z portfólia spoločnosti Hubert J.E.  Dôležitým prvkom vo finálnej fáze bola pútavá dekorácia, ktorú si barmani pripravili vopred z jedlých surovín.

Porota rozhodla, že na 17. ročníku Hubert Cupu sa tejto úlohy najlepšie zhostil domáci zástupca Rastislav Kubáň s drinkom French Park a stal sa tak víťazom v kategórii Sekt koktail. „Barmanstvu sa venujem viac ako 20 rokov, baví ma to a zároveň živí. Toto je moja najobľúbenejšia súťaž a vždy sa sem rád vraciam. Musím úprimne povedať, že každé víťazstvo ma vždy poteší,“ uviedol spokojný víťaz. Kategória Flair Populárna kategória Flair necháva priestor pre kreativitu. Okrem samotného nápoja hodnotí odborná komisia aj technické podanie barmana a vždy divácky atraktívnu šou. Súťažiaci môže pripraviť miešaný nápoj akejkoľvek kategórie (long drink, short drink alebo fancy drink), časový limit je stanovený na päť minút a počet porcií na tri. Porotu tento rok najviac očaril barman z Estónska Georgi Voomets s drinkom Verano Facil: „Názov v preklade znamená ľahké alebo pohodové leto. Cieľom bolo, aby tomu zodpovedala chuť, teda aby bola ľahká a svieža, podľa toho som použil aj ingrediencie. Som nesmierne šťastný, že som vyhral. Keď robíte niečo, čo vás baví a navyše sa to ľuďom páči, je to dvojnásobné víťazstvo.“

 

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.hubertsekt.sk

 

Víťazi:

Kategória Sekt koktail

1. Rastislav Kubáň (SR)

2. Ján Majoroš (SR)

3. Tomáš Gyén (SR)

Kategória Flair:

1. Georgi Voomets (Estónsko)

2. Karel Kleineidam (Česko)

3. Martin Vogeltanz (Česko)

 

Inšpirujte sa víťazmi 17. Ročníka Hubert Cupu

FRENCH PARK

1 cl Calvados Boulard X.O.

2 cl June Esprit likér

2 cl Monin White Peach sirup

1 cl čerstvá limetková šťava

Hubert de Luxe biele doux

VERANO FACIL

3 cl Wodka Gorbatschow

2 cl Monin Peach sirup

2 cl De Kuyper Apricot Brandy

4 cl prírodná rebarborová šťava

 

A: I & R



15/10/2018

The Macallan ako svätý grál

07/10/2018

Albert Michler Gin a jeho tri variácie

30/09/2018

DRINKY S CHUŤOU ÁZIE

17/09/2018

ORGANICS – NOVÉ BIO LIMONÁDY OD RED BULL

17/09/2018

Hayman’s je s nami stále!