14/08/2017

ESPRESSO MARTINI

(Coffee, Tip4)

V predchádzajúcich číslach sme vám v rubrike Dream Cocktail Session predstavili klasické kokteily a ich variácie. V tomto ročníku nachádzate na týchto stránkach pravidelný seriál o alternatívnych metódach prípravy kávy. Myslíme si, že správny barman a barista by mal mať prehľad nielen o káve, ale aj o miešaných nápojoch, ktoré sa z nej dajú pripraviť. V tomto čísle sme preto oba tieto „svety“ spojili a ponúkame vám návod na dokonalé Espresso Martini.

 

História hovorí o anglickom barmanovi Dickovi Bradsellovi, ktorý v roku 1980 pracoval Londýne v známom Soho Brasserie. V jeden večer sa nenechal zaskočiť neobyčajnou objednávkou atraktívnej slečny, ktorá vyžadovala drink, čo ju „najprv nakopne a neskôr odkopne“. Premeral si očami bar a pohľadom zastal na novom naleštenom espresso stroji. Spojil tak v šejkri espresso s dávkou vodky a trochou cukru. Celé to zabalil do – v tej dobe – obľúbeného pohára na Martini a kokteil bol na svete.

Espresso Martini si ľudia rýchlo obľúbili, keďže káva dodala nielen príjemnú dávku kofeínu, ale aj krásne „zamaskovala“ prítomnosť alkoholu. Espresso Martini sme aj my zaradili do učebných osnov barmanského kurzu a ak máte chuť si tento kokteil pripraviť, no nemáte potrebné nástroje a vedomosti, radi vám ukážeme cestu a vtiahneme vás do sveta miešaných nápojov na niektorom z kurzov, ktoré pre verejnosť organizujeme. Aktuálne termíny na najbližšie mesiace nájdete vždy na stránkach www.dreamacademy.sk.

 

A: MAROŠ PETRIKOVIČ

F: PAVOL MITOŠINKA



22/01/2018

KREATÍVNY DIZAJN KÁVY S TOPPINGOM MONIN

14/01/2018

Pilsner Urquell otvoril nové tankové prevádzky v Pezinku a Banskej Bystrici

14/01/2018

AMBROZIA – božský aperitív

09/01/2018

Írska káva

02/01/2018

Slováci vo veľkom hlasovaní vybrali top kokteil z borovičky