30/09/2018

DRINKY S CHUŤOU ÁZIE

(Mixology, Tip3)

Skúste sa inšpirovať kreáciami Tonyho Velicha z bratislavského Sky Baru, ktorý pripravoval kokteil pre thajskú kráľovnú!

 

POOD THAI MAI DAI

30 ml Santiago de Cuba

4 streky ryžového octu

15 ml domáceho pečeného kokosového sirupu

30 ml zázvorovej sódy

4 koriandrové lístky

Pohár: long

Metóda: swizzle

Ozdoba: mini cress a čili

Pood Thai Mai Dai znamená po thajsky doslova „nehovorím po thajsky“. :) Kokteil bol vytvorený pre thajskú kráľovnú, ktorá navštívila našu reštauráciu v roku 2015. Chuť kokosu a koriandra zbožňuje, preto sme ju skombinovali s bielym rumom a ryžovým octom, ktorý je pre Thajsko typický. Toto je exotika v tekutej forme – svieža chuť kokosu, čerstvý koriander a biely rum.

 

SARARANGA

60 ml Tanqueray London Dry

30 ml domáceho ázijského kordialu

Pohár: tumbler

Metóda: throwing

Ozdoba: shiso lístok

Tento drink je inšpirovaný chuťami a krásou Ďalekého východu. Pandán v kombinácii s kvalitným ginom a shiso listom vás prenesie z krásneho Slovenska do exotickej Ázie. Názov „Sararanga“ predstavuje rod, resp. čeľaď pandánu, ktorý nás pri tvorbe kokteilu inšpiroval. Pandán je v Ázii veľmi populárnou ingredienciou pri príprave jedál, má krásnu sladkastú chuť a sviežu vôňu.

 

A: TONY VELICH



08/11/2018

Najlepšia whisky v Európe? Áno, cenu vyhráva slovenská whisky Nestville

21/10/2018

Ázijské kávy

15/10/2018

The Macallan ako svätý grál

07/10/2018

Albert Michler Gin a jeho tri variácie

17/09/2018

ORGANICS – NOVÉ BIO LIMONÁDY OD RED BULL