26/11/2017

Čas na dobrú kávu

(Coffee, Tip4)

Šálka kávy symbolizuje pre mnohých ľudí pravidelný rituál, prinášajúci pocit relaxu a povzbudenia zároveň. Na dosiahnutie dokonalého pôžitku je však okrem samotnej kávy dôležitá aj hrubosť mletia zŕn, dôkladné utlačenie, správny tlak a teplota vody. Zdá sa vám to príliš komplikované? Nezúfajte, tajomstvá profesionálnych baristov dokonale pozná značka Catler. Ak siahnete po produktoch z jej portfólia, nebude vám chýbať nič z toho, čo na prípravu svojej šálky kávy naozaj potrebujete.

 

Inšpirovaný profesionálmi

Dokonalé espresso aj cappuccino si okrem čerstvo namletej a dobre utlačenej kávy vyžadujú presnú teplotu a správny tlak. S profesionálnym prístrojom Catler ES 9010 Dual Boiler to zvládnete bez problémov. Srdcom kávovaru je vyhrievací systém, vďaka ktorému pri optimálnej teplote súčasne pripravíte espresso aj napeníte mlieko. Elektronický systém zaznamenáva teplotu a vyrovnáva jej kolísanie, preto nedochádza k strate tlaku a káva nestráca krásnu farbu. Pretlakový ventil zasa zabraňuje prípadnej horkosti.

 

Pre milovníkov dizajnu

Pákový espresso prístroj Catler ES 8013 s integrovaným kónickým mlynčekom na prípravu espressa, cappuccina, latté a ďalších druhov kávy umožňuje mlieť potrebné množstvo kávy priamo do držiaka filtra, pričom si sami zvolíte hrúbku spracovania. Systém nízkotlakového predsparenia následne zaistí postupné zvyšovanie tlaku, ktorý sa tak rovnomerne rozprestrie po povrchu kávy, aby bola zaistená maximálne rovnomerná extrakcia. O orieškovú cremu sa postará elektronický PID systém, ktorý kontroluje a udržuje stabilnú teplotu počas celej prípravy. Prístroj má zabudovaný samostatný vývod horúcej vody, pomocou ktorého si ľahko pripravíte napríklad čaj. Okrem tradičnej striebornej je kávovar dostupný aj v čiernej a červenej farbe.

 

Svetová káva

Značka Catler rozšírila svoju ponuku vysokokvalitných kávovarov aj o tri druhy arabiky od popredných svetových pestovateľov. Zrná dovážané od producentov z Brazílie, Kolumbie a Kuby putujú do rodinnej pražiarne na Slovensku, kde je v procese praženia káva niekoľkokrát manuálne kontrolovaná. V ponuke nájdete tri druhy. Taste of Brasil pochádza z brazílskej farmy, ktorá patrí medzi prvých päť pestovateľov v krajine. Táto arabika je jemná až sladkastá, veľmi podobná čokoláde. Balenie Taste of Columbia obsahuje odrodu Excelso so zamatovou ovocnou až jemne orieškovou chuťou a plnou arómou. Naopak, káva Taste of Cuba vyniká silným telom, strednou kyslosťou, ľahkou dymovou a predovšetkým kakaovou chuťou. Dochuť je výrazne tabaková. Všetky odrody sa predávajú v 500-gramových uzatvárateľných baleniach.

 

A: I&R



16/07/2018

Dvestokrát The Macallan 50

16/07/2018

Kávy z Južnej Ameriky

09/07/2018

JUHOAMERICKÉ VÍNA

09/07/2018

JUHOAMERICKÉ VÍNA

29/06/2018

Martini pornohviezd vedie!