15/07/2013

V štýlovom café bare

(Bar, Tip5)

Nedá sa povedať, že by v obchodno-spoločenskom centre na brehu Dunaja neďaleko novej budovy SND bolo málo príjemných zákutí, kde by sa dalo posedieť pri dobrom ...viac >>

14/07/2013

62. stretnutie IBA

(Bar, Tip3)

V dňoch 13. – 22. augusta 2013 bude v Prahe stretnutie delegátov International Bartenders´ Association, ktorého súčasťou budú tri majstrovstvá sveta o. i. v&nb...viac >>


07/06/2013

Šesťdesiat rokov Martini007

(Bar, Tip3)

V sobotu 13. apríla 1953 sa na knižných pultoch objavil román Iana Fleminga Casino Royale. Okrem postavy agenta jej veličenstva s povolením zabíjať, známeh...viac >>

09/04/2013

Finále Bols Around the World sa blíži

(Bar)

Začiatkom mája  bude  v Amsterdame známy nový barmanský kráľ – víťaz prestížnej súťaže Bols Around the World. Do 8. apríla vyhlásili 20 semifinalistov...viac >>


16/03/2013

Od atletiky za bar

(Bar)

Víťaz súťaže Slovak Bar Awards 2011 Tomáš Čambal bol kedysi profesionálnym športovcom. Osud však chcel, že sa od chôdze dostal k barovému pultu. Svoje rozhodnut...viac >>

22/02/2013

Martin Hudák si balí veci

(Bar)

V úchvatnom prostredí bratislavského dizajn hotela Albrecht sa v stredu 20. februára uskutočnilo slovenské, české a neoficiálne slovensko-české semifinále barmanskej...viac >>


20/11/2012

Kultúra pitia alebo ako čo piť

(Bar)

Viete, čo je to Culture of Drinking (C & D)? Ide o cyklus podujatí venovaný kultúre pitia a jeho poslaním je umožniť hosťom spoznávať rôzne druhy alkoholu, kokte...viac >>

09/11/2012

Vínne úteky

(Bar)

Kam utiecť z týchto sychravých novembrových dní? Kto nemá čas a možnosť uniknúť inak z upršanej jesennej reality, mohol si kúsok južanského slnka a vôní vy...viac >>


01/11/2012

Najlepší výčapník

(Bar)

V predvečer 170. výročia uvarenia várky prvého číreho piva na svete sa v priestoroch plzenského pivovaru, priamo vo varni pivovaru, stretlo 11 najlepších b...viac >>

Nie je barman ako barman...

(Bar)

Priznám sa, že som tak trochu načúvala vášnivej diskusii trojice mladých ľudí. Hodnotili svoje posedenie v renomovanom bare. Prostredie klasifikovali ako príje...viac >>