23/07/2013

Piekli sme palacinky a úspešne!

(Gastronomy, Tip5)

Bratislavský Gurmán Fest opäť bodoval Jeden júnový víkend voňala Medická záhrada v Bratislave inak ako zvyčajne. Šírili sa z nej najrôznejšie vône všakova...viac >>

23/07/2013

Food Design: Prednáška od Martiho Guixé

(Gastronomy, Tip5)

Čo je to „Food design“ Food Design bol po prvý krát prezentovaný v roku 1997 v Barcelone Martím Guixé: SPAMT Je to disciplína ktorá umožňuje vnímať jedlo...viac >>


17/07/2013

Výstava el Bulli: Ferran Adrià a The Art of Food

(Gastronomy)

Toto leto je londýnsky Somerset House hostiteľom veľkej retrospektívnej  výstavy o  celosvetovej ikone gastronómie, Ferranovi Adrià  a reštaurácie kto...viac >>

07/06/2013

Čašníkom bol aj palatín Thurzo

(Gastronomy, Tip4)

Viete, že čašníci či servírky sa pokojne môžu považovať za následníkov vysoko postaveného uhorského šľachtica, veľmi vzdelaného palatína Juraja Thurza vlastniaceho o...viac >>


03/04/2013

Zaradili ju do bedekra Gault & Millau

(Gastronomy)

V rakúskom vydaní prestížneho bedekra Gault & Millau na rok 2013 sa bude vynímať aj reštaurácia River Bank, v bratislavskom Kempinski Hoteli River Park...viac >>

25/03/2013

Prvý Gipsy Food Festival na Slovensku

(Gastronomy)

Máte radi netradičné jedlá, s nadšením skúšate nové recepty a vyhľadávate inšpiráciu v gastronómii iných kultúr? Potom si určite nenechajte ujsť ...viac >>


29/01/2013

Nové menu aj šéfkuchár

(Gastronomy)

Novým šéfkuchárom hotela Sheraton v Bratislave je Tomáš Opletal, skúsený expert v gastronómii. Na Slovensku pôsobí už od roku 2006 a skúsenosti získaval v úspešných ...viac >>

26/12/2012

Variť sa človek učí celý život

(Gastronomy)

Šéfkuchár Martin Korbelič začínal so svojou kariérou hneď po ukončení školy, dnes má na svojom konte veľa skúseností aj zo zahraničia. Absolvoval stáže v troch ...viac >>


21/12/2012

Zimné ingrediencie

(Gastronomy)

Zima je možno cool, ale predsa len, ak nie ste vyslovení otužilci s chúťkami vrhnúť sa do zamrznutého Dunaja, je dobré v zime zahrievať sa zvonku aj zvnútr...viac >>

21/12/2012

Antidepresívna úderka z prírody

(Gastronomy)

Bylinky a koreniny dodávajú drinkom a jedlu šmrnc a prepotrebnú bodku, duši a srdcu zasa dobrú náladu a energiu. Už v staroveku ľudia v...viac >>