20/05/2014

Vyhrajte Gurmán šeky a varenie s Marcelom Ihnačákom

(Gastronomy)

Príďte na 6. ročník Gurmán festu 30 mája. až 1. júna 2014 Súťažná otázka: Kde bude v Bratislave Gurmán Fest? Od piatka do nedele na vás čakajú na brati...viac >>

28/04/2014

6. ročník Gurmán Festu sa sťahuje na Dostihové závodisko Petržalka

(Gastronomy)

25 reštaurácii, 54 šéfkuchárov, 3 michellinovskí kuchári Šiesty ročník najstaršieho a najväčšieho gastronomického festivalu u nás, čo sa počtu prezentujúcich rešt...viac >>


06/08/2013

Ako griluje a opeká Slovensko ?

(Gastronomy, Tip5)

Ako griluje a opeká Slovensko ? Poznáte to. Pošteklí vám to nos a vy hneď sondujete, ktorý zo susedov vypúšťa tú omamnú vôňu zo svojej záhrady . A tajne dúfate, že...viac >>

23/07/2013

Piekli sme palacinky a úspešne!

(Gastronomy, Tip5)

Bratislavský Gurmán Fest opäť bodoval Jeden júnový víkend voňala Medická záhrada v Bratislave inak ako zvyčajne. Šírili sa z nej najrôznejšie vône všakova...viac >>


23/07/2013

Food Design: Prednáška od Martiho Guixé

(Gastronomy, Tip5)

Čo je to „Food design“ Food Design bol po prvý krát prezentovaný v roku 1997 v Barcelone Martím Guixé: SPAMT Je to disciplína ktorá umožňuje vnímať jedlo...viac >>

17/07/2013

Výstava el Bulli: Ferran Adrià a The Art of Food

(Gastronomy)

Toto leto je londýnsky Somerset House hostiteľom veľkej retrospektívnej  výstavy o  celosvetovej ikone gastronómie, Ferranovi Adrià  a reštaurácie kto...viac >>


07/06/2013

Čašníkom bol aj palatín Thurzo

(Gastronomy, Tip4)

Viete, že čašníci či servírky sa pokojne môžu považovať za následníkov vysoko postaveného uhorského šľachtica, veľmi vzdelaného palatína Juraja Thurza vlastniaceho o...viac >>

03/04/2013

Zaradili ju do bedekra Gault & Millau

(Gastronomy)

V rakúskom vydaní prestížneho bedekra Gault & Millau na rok 2013 sa bude vynímať aj reštaurácia River Bank, v bratislavskom Kempinski Hoteli River Park...viac >>


25/03/2013

Prvý Gipsy Food Festival na Slovensku

(Gastronomy)

Máte radi netradičné jedlá, s nadšením skúšate nové recepty a vyhľadávate inšpiráciu v gastronómii iných kultúr? Potom si určite nenechajte ujsť ...viac >>

29/01/2013

Nové menu aj šéfkuchár

(Gastronomy)

Novým šéfkuchárom hotela Sheraton v Bratislave je Tomáš Opletal, skúsený expert v gastronómii. Na Slovensku pôsobí už od roku 2006 a skúsenosti získaval v úspešných ...viac >>