10/08/2015

Pochúťka na „lízing“

(Gastronomy, Tip3)

O prapôvode zmrzliny sa popísalo veľa legiend. Vraj už grécky lekár Hippokrates predpisoval chorým niečo mrazené ako liek. Alexander Veľký sa snažil prídelom zmesi s...viac >>

31/07/2015

Letné grilovanie: vôňa, jedlo a zážitok

(Gastronomy, Tip4)

Už pred niekoľkými rokmi sa na Slovensku hovorilo o boome grilovania. Prudko vzrástol predaj grilovacích zariadení, pomôcok aj surovín. Akoby Slováci doháňali zamešk...viac >>


22/07/2015

RUKOU ALEBO PRÍBOROM?

(Gastronomy, Tip3)

Ovocie treba pred podávaním umyť a osušiť, prípadne preleštiť. Pri servírovaní, s výnimkou banánu a drobného ovocia, postačí dezertný tanier. Príbory volíme podľa dr...viac >>

25/06/2015

Majstrom Slovenska vo filetovaní lososov je Peter Hudák z Harley´s Preshow

(Gastronomy, Tip3)

Profesionálni šéfkuchári zo Slovenska si opäť zmerali sily vo filetovaní vyše päťkilovej ryby, najlepšiu šou ukázal Peter Hudák z Preshow-a. Titul Majster Slovenska...viac >>


18/05/2015

Svetové jedlá a nápoje

(Gastronomy, Tip5)

KAKTUS A OVOCNÉ NÁPOJE Cudzinci považujú za jedno z najtypickejších arabských jedál kuskus zo špeciálnej pšeničnej krupice, ktorá sa naparí alebo varí ...viac >>

04/05/2015

Tajné tipy šefkuchára na pivnú nôt

(Gastronomy, Tip5)

Patríte k milovníkom rôznych druhov syrov? V tom prípade by ste mali rozhodne vyskúšať ich nevšedné kombinácie s kvalitným mäsom či šalotkou, vhodné aj pre vegetariá...viac >>


02/03/2015

Oblečenie pre personál

(Tip3, Gastronomy)

Šaty robia človeka. Platí to aj o pracovnom oblečení obsluhujúcich, ktorí sú neustále pod drobnohľadom hostí. Oblečenie totiž veľa hovorí o úrovni zariadenia a tiež ...viac >>

18/02/2015

Za reštauračným stolom: SENIORI

(Tip5, Gastronomy)

Skúsený kuchár uhádne, čo si objedná väčšina detí. A ešte skúsenejší pozná aj chute hostí v sukniach. Menej je však tých, čo sa vyznajú v gastronomických prioritách ...viac >>


04/02/2015

Nepochybujem, že spoločne to dokážeme - pokračovanie

(Tip5, Gastronomy)

Okrem možnosti rastu, v čom sa líšite od iných zamestnávateľov v odbore? Dovolím si tvrdiť, že ako spoločnosť sme v strednej Európe na gastronomickom trhu unikát. ...viac >>

02/02/2015

Nepochybujem, že spoločne to dokážeme

(Gastronomy, Tip4)

hovorí Michal Riják (34), prevádzkový riaditeľ Medusa Group Michal Riják pôsobí v spoločnosti Medusa Group už desať rokov. Začínal ako brigádnik v prvej reštaurácii...viac >>