18/02/2015

Za reštauračným stolom: SENIORI

(Tip5, Gastronomy)

Skúsený kuchár uhádne, čo si objedná väčšina detí. A ešte skúsenejší pozná aj chute hostí v sukniach. Menej je však tých, čo sa vyznajú v gastronomických prioritách ...viac >>

04/02/2015

Nepochybujem, že spoločne to dokážeme - pokračovanie

(Tip5, Gastronomy)

Okrem možnosti rastu, v čom sa líšite od iných zamestnávateľov v odbore? Dovolím si tvrdiť, že ako spoločnosť sme v strednej Európe na gastronomickom trhu unikát. ...viac >>


02/02/2015

Nepochybujem, že spoločne to dokážeme

(Gastronomy, Tip4)

hovorí Michal Riják (34), prevádzkový riaditeľ Medusa Group Michal Riják pôsobí v spoločnosti Medusa Group už desať rokov. Začínal ako brigádnik v prvej reštaurácii...viac >>

30/01/2015

Najväčší kebab servírujú nepočujúci

(Tip3, Gastronomy)

Predajne rýchleho občerstvenia Deaf Kebab nájdete už v takmer desiatke slovenských miest. Bratia Róbert a Pavel Šarinovci, ten druhý handicapovaný nepočujúci, otvori...viac >>


28/01/2015

V Lyone odštartovala kulinárska olympiáda

(Gastronomy, Tip4)

Schopnosti najlepších svetových šéfkuchárov preverí 27. a 28. januára 2015 vo francúzskom Lyone finále prestížnej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or. Úlohou špičkových ga...viac >>

22/01/2015

Súboj mladých kuchárov na veľtrhu Danubius Gastro

(Tip5, Gastronomy)

Bratislavské výstavisko Incheba bude na prelome januára a februára vďaka 22. medzinárodnému veľtrhu gastronómie Danubius Gastro opäť patriť chutiam a vôňam z celého ...viac >>


05/12/2014

Ako zostaviť jedálny lístok

(Tip3, Gastronomy)

Aby bol jedálny lístok úspešný nástroj predaja, výborné komunikačné a propagačné médium a hosťa bezprostredne oslovil, treba ho zostaviť podľa určitých princípov. S ...viac >>

03/12/2014

Taniere, príbory, poháre…

(Gastronomy, Tip5)

Inventár v gastronómii tvoria pomôcky používané na prípravu, servírovanie a konzumáciu pokrmov a nápojov, uľahčujúce prácu obsluhujúcich a spríjemňujúcich prostredie...viac >>


06/10/2014

Vojsť, alebo radšej nie?

(Gastronomy, Tip3)

Väčšina patríme k milovníkom dobrého jedla. A čoraz viac je tých, čo radi zájdu do reštaurácie, aby ochutnali jedlá majstrov kuchárov a čosi sa aj podučili. Reštaura...viac >>

20/09/2014

Zlatá putovala na Slovensko

(Gastronomy)

V 19. ročníku medzinárodnej súťaže profesionálnych kuchárov Gastro Hradec Cup Vitana 2014 vyhral Peter Krištof. Slovenský kuchár zvíťazil v kategórii K/1. Podpredse...viac >>