25/06/2015

Majstrom Slovenska vo filetovaní lososov je Peter Hudák z Harley´s Preshow

(Gastronomy, Tip3)

Profesionálni šéfkuchári zo Slovenska si opäť zmerali sily vo filetovaní vyše päťkilovej ryby, najlepšiu šou ukázal Peter Hudák z Preshow-a. Titul Majster Slovenska...viac >>

18/05/2015

Svetové jedlá a nápoje

(Gastronomy, Tip5)

KAKTUS A OVOCNÉ NÁPOJE Cudzinci považujú za jedno z najtypickejších arabských jedál kuskus zo špeciálnej pšeničnej krupice, ktorá sa naparí alebo varí ...viac >>


04/05/2015

Tajné tipy šefkuchára na pivnú nôt

(Gastronomy, Tip5)

Patríte k milovníkom rôznych druhov syrov? V tom prípade by ste mali rozhodne vyskúšať ich nevšedné kombinácie s kvalitným mäsom či šalotkou, vhodné aj pre vegetariá...viac >>

02/03/2015

Oblečenie pre personál

(Tip3, Gastronomy)

Šaty robia človeka. Platí to aj o pracovnom oblečení obsluhujúcich, ktorí sú neustále pod drobnohľadom hostí. Oblečenie totiž veľa hovorí o úrovni zariadenia a tiež ...viac >>


18/02/2015

Za reštauračným stolom: SENIORI

(Tip5, Gastronomy)

Skúsený kuchár uhádne, čo si objedná väčšina detí. A ešte skúsenejší pozná aj chute hostí v sukniach. Menej je však tých, čo sa vyznajú v gastronomických prioritách ...viac >>

04/02/2015

Nepochybujem, že spoločne to dokážeme - pokračovanie

(Tip5, Gastronomy)

Okrem možnosti rastu, v čom sa líšite od iných zamestnávateľov v odbore? Dovolím si tvrdiť, že ako spoločnosť sme v strednej Európe na gastronomickom trhu unikát. ...viac >>


02/02/2015

Nepochybujem, že spoločne to dokážeme

(Gastronomy, Tip4)

hovorí Michal Riják (34), prevádzkový riaditeľ Medusa Group Michal Riják pôsobí v spoločnosti Medusa Group už desať rokov. Začínal ako brigádnik v prvej reštaurácii...viac >>

30/01/2015

Najväčší kebab servírujú nepočujúci

(Tip3, Gastronomy)

Predajne rýchleho občerstvenia Deaf Kebab nájdete už v takmer desiatke slovenských miest. Bratia Róbert a Pavel Šarinovci, ten druhý handicapovaný nepočujúci, otvori...viac >>


28/01/2015

V Lyone odštartovala kulinárska olympiáda

(Gastronomy, Tip4)

Schopnosti najlepších svetových šéfkuchárov preverí 27. a 28. januára 2015 vo francúzskom Lyone finále prestížnej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or. Úlohou špičkových ga...viac >>

22/01/2015

Súboj mladých kuchárov na veľtrhu Danubius Gastro

(Tip5, Gastronomy)

Bratislavské výstavisko Incheba bude na prelome januára a februára vďaka 22. medzinárodnému veľtrhu gastronómie Danubius Gastro opäť patriť chutiam a vôňam z celého ...viac >>