27/01/2016

Zimný festival jedla objavuje chute po celom Slovensku

(Gastronomy, Tip3)

Organizátor populárneho letného Gurmán festu v Bratislave a Košiciach – gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku, sa v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre ces...viac >>

27/01/2016

Ochutnajte Slovensko počas Zimného festivalu jedla

(Gastronomy, Tip5)

Organizátori populárneho letného Gurmán festu v Bratislave a v Košiciach, Pre gurmánov a Gurmán – club nezabúdajú na milovníkov dobrého jedla  ani počas  z...viac >>


06/01/2016

Vznešené aj obyčajné jedlá vznešených

(Gastronomy, Tip3)

Pripravila Marta Horecká KRÁĽOVSKÉ JEDLO – VYPRÁŽANÝ SYR Verili by ste, že si dubajský panovník obľúbil vyprážaný syr? Pripravuje mu ho jeho osobný kuchár, ktor...viac >>

27/12/2015

Jednohubkám už odzvonilo, tohtoročný Silvester patrí syrom!

(Gastronomy, Tip3)

Doprajte si lahodnú kombináciu Krále Sýrů Nebeský spolu so šumivým vínom. Tento výnimočný plesňový syr je charakteristický svojou sviežou, čerstvou chuťou a dvojitou...viac >>


04/12/2015

Zdravie chutí a je ružové!

(Gastronomy, Tip5)

Vychutnajte si týždeň nórskeho lososa Nórsky losos nie je len taká obyčajná ryba. Je to mimoriadne zaujímavý živočích spôsobom života, aj jeho profitom pre človeka....viac >>

29/11/2015

Husokačka nikdy nezagága

(Gastronomy, Tip5)

Pripravila Soňa Hudecová-Podhorná Zoológovia by ju odtajili, chovatelia a kuchári však čoraz častejšie chvália tzv. husokačku. Občas sa objaví v ponuke reštaurácií ...viac >>


16/11/2015

Pre najstatočnejšieho najlepší kus mäsa

(Gastronomy, Tip3)

Pripravila Marta Horecká Našou gastronómiou v súčasnosti hýbu Kelti (a jeden z ich kmeňov Galovia) a Vikingovia, alebo všeobecne, severania. Či sa niekedy dožijeme ...viac >>

21/10/2015

Polievka a spol.

(Tip5, Gastronomy)

Pripravila Soňa Hudecová-Podhorná Triky majstrov varešky VÝVAR Ako sa dopracovať ku krásnej kuracej polievke, v odbornom názvosloví kuraciemu consommé, o tom ...viac >>


16/10/2015

Vášeň na zjedenie od nožičky po klobúk

(Gastronomy, Tip4)

Len na pôde starej dobrej Európy rastie približne 25-tisíc kulinársky využiteľných druhov. Masliaky, kozáky, hríby, rozpadavce, čírovky, lakovky, hlivy, plávky, bedl...viac >>

30/09/2015

V lepšej spoločnosti s kaviárom

(Gastronomy, Tip4)

Na kaviár si potrpia labužníci na celom svete. Je to výnimočný produkt. Pre úbytok jeseterovitých rýb je legálne získaného kaviáru málo, takže pravý je pomerne drahý...viac >>