09/10/2016

MICHAL ŠKOREC

(Gastronomy, Tip4)

Údený pstruh s brusnicovo-chrenovou penou a marinovanou uhorkou 4 porcie 400 g filetov zo pstruha, 20 g hnedého cukru, olivový olej, 50 g brusnicového džemu, 30 g ...viac >>

09/10/2016

MICHAL ŠKOREC

(Gastronomy, Tip5)

Aj keď je to trocha zamotaná historka, k povolaniu kuchára ho inšpiroval hokejista Žigo Pálffy. Ako malý chlapec chodil s otcom na hokej do Trenčína a v novinách sa ...viac >>


16/09/2016

Tapas, sherry, paella...

(Gastronomy, Tip5)

„Španielskej“ kuchyne niet Španielsko, piaty najväčší štát v Európe, má totiž až 17 autonómnych oblastí vrátane Kanárskych a Baleárskych ostrovov a každá má vlastn...viac >>

16/09/2016

Paella

(Gastronomy, Tip5)

Symbol Valencie „To, čím je pre Talianov rizoto, tým je pre nás paella,“ vraví Pedro, ktorý ju vo svojej malej reštaurácii v Podunajských Biskupiciach pripravuje p...viac >>


14/09/2016

GASTRONOMY SLOVAKIA

(Gastronomy, Tip5)

3. ročník medzinárodného odborného HoReCa sympózia. REZERVUJTE SI TENTO DÁTUM   17.10. 2016! Dovoľujeme si vám dať do pozornosti najprestížnejšiu...viac >>

21/08/2016

IGOR ČEHY

(Gastronomy, Tip4)

Za svojho kulinárskeho guru považoval v časoch školských jedální svoju mamu, ktorej sa často motal v kuchyni. Keď bolo treba mladému chalanovi ušiť na mieru strednú ...viac >>


10/08/2016

Neapolská pizza

(Gastronomy, Tip3)

Šéfkuchár Massimo Attanassio pochádza z mesta, ktoré sa považuje za domov pravej talianskej pizze. Rodák z Neapola sa pred niekoľkými rokmi udomácnil v Bratislave, k...viac >>

03/08/2016

Talianska gastronómia

(Gastronomy, Tip5)

Hnutie, rovnako ako prvú univerzitu zameranú na ekologické vzťahy medzi jedlom a kultúrou, založil Carlo Petrini. Človek, ktorý sa búri proti náhlivému jedeniu továr...viac >>


25/07/2016

Konferencia Food in Central Europe: Culture & Business

(Gastronomy, Tip3)

Konferencia ponúkla prednášky napríklad na tému jedlo ako spoločenská a kultúrna udalosť – hody, sviatky, nedeľné obedy ako gastronomické udalosti či jedlo ako vyjad...viac >>

18/07/2016

Enciánová mozaika do Bruselu

(Gastronomy, Tip3)

Pripravili aka, am, js, eb Talentovaní stredoškoláci z bratislavskej Hotelovej akadémie na Mikovíniho prinesú do Bruselu v novembri počas Týždňa slovenskej kuchyn...viac >>