25/07/2016

Konferencia Food in Central Europe: Culture & Business

(Gastronomy, Tip3)

Konferencia ponúkla prednášky napríklad na tému jedlo ako spoločenská a kultúrna udalosť – hody, sviatky, nedeľné obedy ako gastronomické udalosti či jedlo ako vyjad...viac >>

18/07/2016

Enciánová mozaika do Bruselu

(Gastronomy, Tip3)

Pripravili aka, am, js, eb Talentovaní stredoškoláci z bratislavskej Hotelovej akadémie na Mikovíniho prinesú do Bruselu v novembri počas Týždňa slovenskej kuchyn...viac >>


17/06/2016

„Najkrajší pocit je, keď je v “dome” plno,”

(Gastronomy, Tip4)

hovorí Richard Noskovič, šéfkuchár Residence Hotel & Club na Donovaloch Každá kvalitná reštaurácia je „postavená“ na dobrom kuchárovi. Nech už je kdekoľvek. N...viac >>

13/06/2016

NA DETAILOCH ZÁLEŽÍ

(Gastronomy, Tip3)

Pripravila Tereza Lehotská, foto Matej Hutta Marek Petrán, Executive Chef vinotéky a reštaurácie Vínimka v Bratislave OD TEPLÝCH ROŽKOV K ŽÍDEKOVI Už od dets...viac >>


06/05/2016

Severské podmienky, drsné pravidlá a ryby inak

(Gastronomy, Tip4)

Pripravila Marta Horecká TAK KTO? ŠVÉDI ALEBO FÍNI? Európska únia chcela polozhnitý surströmming zakázať ako toxický, potom naň však Švédom udelila akúsi „kultú...viac >>

19/04/2016

Objavte vášen pre dobré jedlo

(Gastronomy, Tip5)

Novinky Premium radu značky Mecom si zamilujete Po úspešnom uvedení PREMIUM výrobkov v minulom roku, prináša MECOM na trh ďalšie nové a chutné produkty s vysokým po...viac >>


09/03/2016

Svetová chuť Francúzska

(Gastronomy, Tip5)

V rámci projektu GOÛT DE FRANCE /GOOD FRANCE (CHUŤ FRANCÚZSKA) bude 21. marca viac ako tisíc päťsto šéfkuchárov na piatich kontinentoch sveta pripravovať špeciálne m...viac >>

20/02/2016

Na Zimnom festivale jedla si vyše 6000 ľudí „prechutnalo“ Slovensko

(Gastronomy, Tip3)

Zimný festival jedla 2016 sa konal na celom Slovensku pod sloganom „Ochutnajte Slovensko.“ V spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch sprístupnil širokej...viac >>


14/02/2016

Zima praje opitým jedlám

(Gastronomy, Tip3)

Pripravila Soňa Hudecová-Podhorná Patrik Lednár V tradičnom švajčiarskom fondue sa alkoholom nešetrí. K pol kilogramu syra patrí pol litra vína a dva deci čerešňov...viac >>

27/01/2016

Zimný festival jedla 2016 - trasy Gurmán busov

(Gastronomy, Tip4)

Gurmán bus je špeciálna aktivita Zimného festivalu jedla (ZFJ). Účastníci ochutnajú  jedlá v troch reštauráciách a navštívia vinárstvo alebo pálenicu. P...viac >>