20/11/2016

Mikael Svensson

(Gastronomy, Tip5)

Narodil sa vo Švédsku, pracoval v Španielsku aj v Dánsku a prednedávnom si otvoril vlastnú reštauráciu Kontrast v nórskom Osle. Tá za krátky čas svojej existencie už...viac >>

14/11/2016

Cheesecake

(Gastronomy, Tip3)

Jednou zo súčasných vychytávok slovenských kaviarní je cheesecake, ktorého cesta za slávou začala v newyorskom Brooklyne pred viac ako sto rokmi. Sladká Amerika ...viac >>


06/11/2016

Ako chutí Amerika

(Gastronomy, Tip3)

Indiánsky moriak, pukance i barbecue V USA sa v súčasnosti v domácnostiach zväčša nevarí, nanajvýš griluje (tiež podľa indiánskeho vzoru), domácej príprave jedla j...viac >>

09/10/2016

MICHAL ŠKOREC

(Gastronomy, Tip4)

Údený pstruh s brusnicovo-chrenovou penou a marinovanou uhorkou 4 porcie 400 g filetov zo pstruha, 20 g hnedého cukru, olivový olej, 50 g brusnicového džemu, 30 g ...viac >>


09/10/2016

MICHAL ŠKOREC

(Gastronomy, Tip5)

Aj keď je to trocha zamotaná historka, k povolaniu kuchára ho inšpiroval hokejista Žigo Pálffy. Ako malý chlapec chodil s otcom na hokej do Trenčína a v novinách sa ...viac >>

16/09/2016

Tapas, sherry, paella...

(Gastronomy, Tip5)

„Španielskej“ kuchyne niet Španielsko, piaty najväčší štát v Európe, má totiž až 17 autonómnych oblastí vrátane Kanárskych a Baleárskych ostrovov a každá má vlastn...viac >>


16/09/2016

Paella

(Gastronomy, Tip5)

Symbol Valencie „To, čím je pre Talianov rizoto, tým je pre nás paella,“ vraví Pedro, ktorý ju vo svojej malej reštaurácii v Podunajských Biskupiciach pripravuje p...viac >>

14/09/2016

GASTRONOMY SLOVAKIA

(Gastronomy, Tip5)

3. ročník medzinárodného odborného HoReCa sympózia. REZERVUJTE SI TENTO DÁTUM   17.10. 2016! Dovoľujeme si vám dať do pozornosti najprestížnejšiu...viac >>


21/08/2016

IGOR ČEHY

(Gastronomy, Tip4)

Za svojho kulinárskeho guru považoval v časoch školských jedální svoju mamu, ktorej sa často motal v kuchyni. Keď bolo treba mladému chalanovi ušiť na mieru strednú ...viac >>

10/08/2016

Neapolská pizza

(Gastronomy, Tip3)

Šéfkuchár Massimo Attanassio pochádza z mesta, ktoré sa považuje za domov pravej talianskej pizze. Rodák z Neapola sa pred niekoľkými rokmi udomácnil v Bratislave, k...viac >>