27/12/2016

Vianoce u nás a vo svete

(Gastronomy, Tip5)

To, čo vzišlo z pohanskej tradície sviatkov zimného slnovratu a neskôr z faktu narodenia Krista, malo pôvodne najmä magický, a po čase aj duchovný rozmer. Jeho pripo...viac >>

27/11/2016

MAREK ORT

(Gastronomy, Tip3)

V kuchyni nesmie chýbať dobrá nálada, aj keby hrnce padali... A hlavne, musí byť sladké! Prívetivý šéfkuchár si dôvod na úsmev i na dobrú maškrtu ná...viac >>


20/11/2016

Mikael Svensson

(Gastronomy, Tip5)

Narodil sa vo Švédsku, pracoval v Španielsku aj v Dánsku a prednedávnom si otvoril vlastnú reštauráciu Kontrast v nórskom Osle. Tá za krátky čas svojej existencie už...viac >>

14/11/2016

Cheesecake

(Gastronomy, Tip3)

Jednou zo súčasných vychytávok slovenských kaviarní je cheesecake, ktorého cesta za slávou začala v newyorskom Brooklyne pred viac ako sto rokmi. Sladká Amerika ...viac >>


06/11/2016

Ako chutí Amerika

(Gastronomy, Tip3)

Indiánsky moriak, pukance i barbecue V USA sa v súčasnosti v domácnostiach zväčša nevarí, nanajvýš griluje (tiež podľa indiánskeho vzoru), domácej príprave jedla j...viac >>

09/10/2016

MICHAL ŠKOREC

(Gastronomy, Tip4)

Údený pstruh s brusnicovo-chrenovou penou a marinovanou uhorkou 4 porcie 400 g filetov zo pstruha, 20 g hnedého cukru, olivový olej, 50 g brusnicového džemu, 30 g ...viac >>


09/10/2016

MICHAL ŠKOREC

(Gastronomy, Tip5)

Aj keď je to trocha zamotaná historka, k povolaniu kuchára ho inšpiroval hokejista Žigo Pálffy. Ako malý chlapec chodil s otcom na hokej do Trenčína a v novinách sa ...viac >>

16/09/2016

Tapas, sherry, paella...

(Gastronomy, Tip5)

„Španielskej“ kuchyne niet Španielsko, piaty najväčší štát v Európe, má totiž až 17 autonómnych oblastí vrátane Kanárskych a Baleárskych ostrovov a každá má vlastn...viac >>


16/09/2016

Paella

(Gastronomy, Tip5)

Symbol Valencie „To, čím je pre Talianov rizoto, tým je pre nás paella,“ vraví Pedro, ktorý ju vo svojej malej reštaurácii v Podunajských Biskupiciach pripravuje p...viac >>

14/09/2016

GASTRONOMY SLOVAKIA

(Gastronomy, Tip5)

3. ročník medzinárodného odborného HoReCa sympózia. REZERVUJTE SI TENTO DÁTUM   17.10. 2016! Dovoľujeme si vám dať do pozornosti najprestížnejšiu...viac >>