08/05/2017

WASHOKU JEDLÉ OBRAZY JAPONSKEJ KUCHYNE

(Gastronomy, Tip3)

Jedna z najzdravších a najestetickejších kuchýň sveta spája kuchárske schopnosti a dekorovanie jedla tak, že jeho farba a tvar ladia navzájom i s farbou a tvarom ker...viac >>

27/03/2017

JOZEF RISKA

(Gastronomy, Tip3)

Je moderný klasik. Pochutí si na tradičnej kuchyni, no rád pripravuje a degustuje moderné jedlá. A jedného dňa by chcel mať vlastnú reštauráciu... „Vyskúšal som prá...viac >>


05/03/2017

RAKÚSKA KUCHYŇA

(Gastronomy, Tip5)

Encyklopédie, kulinárski historici, kuchári i gurmáni – všetci sa zhodujú, že rakúska kuchyňa je zmesou gastronomických zvyklostí štátov, s ktorými Rakúsko hraničí. ...viac >>

22/01/2017

Sous-vide

(Gastronomy, Tip5)

Jedna z najnovších technológií modernej gastronómie pochádza z Francúzska. Túto metódu prípravy jedál využívajú v najlepších reštauráciách sveta a už niekoľko rokov ...viac >>


08/01/2017

JAROSLAV ŽÍDEK

(Gastronomy, Tip3)

Varenie ho začalo baviť ako 11-ročného, keď sa v škole prihlásil na hodiny domácich prác. Ale „odkukávať“ bolo čo aj doma od mamy a babičky. „Je v tom aj kus nostalg...viac >>

27/12/2016

Vianoce u nás a vo svete

(Gastronomy, Tip5)

To, čo vzišlo z pohanskej tradície sviatkov zimného slnovratu a neskôr z faktu narodenia Krista, malo pôvodne najmä magický, a po čase aj duchovný rozmer. Jeho pripo...viac >>


27/11/2016

MAREK ORT

(Gastronomy, Tip3)

V kuchyni nesmie chýbať dobrá nálada, aj keby hrnce padali... A hlavne, musí byť sladké! Prívetivý šéfkuchár si dôvod na úsmev i na dobrú maškrtu ná...viac >>

20/11/2016

Mikael Svensson

(Gastronomy, Tip5)

Narodil sa vo Švédsku, pracoval v Španielsku aj v Dánsku a prednedávnom si otvoril vlastnú reštauráciu Kontrast v nórskom Osle. Tá za krátky čas svojej existencie už...viac >>


14/11/2016

Cheesecake

(Gastronomy, Tip3)

Jednou zo súčasných vychytávok slovenských kaviarní je cheesecake, ktorého cesta za slávou začala v newyorskom Brooklyne pred viac ako sto rokmi. Sladká Amerika ...viac >>

06/11/2016

Ako chutí Amerika

(Gastronomy, Tip3)

Indiánsky moriak, pukance i barbecue V USA sa v súčasnosti v domácnostiach zväčša nevarí, nanajvýš griluje (tiež podľa indiánskeho vzoru), domácej príprave jedla j...viac >>