06/08/2017

PÁROVANIE JEDLA A VÍNA

(Gastronomy, Tip3)

Párovanie vína a jedla je stále veľmi diskutovanou témou. Ako vytvoriť perfektnú kombináciu? Má zmysel za večer ochutnať niekoľko rôznych vín? Nestačí vybrať jedno v...viac >>

29/07/2017

MICHAEL THÍRY

(Gastronomy, Tip3)

Kuchárom sa nevyučil na žiadnej škole, zato má certifikát z Thuriès Academy a nechýba mu nadšenie, vášeň pre remeslo a slušná genetická výbava. Michael Thíry patrí k ...viac >>


11/07/2017

MUSAKA

(Gastronomy, Tip4)

Napriek tomu, že názov tejto zapekanej prekladanej pochúťky pochádza z arabčiny, musaka (moussaka) sa výborne udomácnila najmä v Grécku. Musaka je vrstvené jedlo, k...viac >>

10/07/2017

CHUTE BALKÁNU

(Gastronomy, Tip4)

Od predjedla po kávu V balkánskych krajinách sa spoločnému stolovaniu prisudzuje veľký význam. Dôraz sa kladie aj na to, aby sa menu dostalo na stôl kompletné, od ...viac >>


04/06/2017

ALEXANDER ILLEŠ

(Gastronomy, Tip4)

ŠÉFKUCHÁR REŠTAURÁCIE APANI® Na prvom mieste je u neho spokojnosť hosťa a tomu prispôsobuje aj svoje rozhodnutia. Gastronómia v japonskej reštaurácii je pod jeho ve...viac >>

08/05/2017

WASHOKU JEDLÉ OBRAZY JAPONSKEJ KUCHYNE

(Gastronomy, Tip3)

Jedna z najzdravších a najestetickejších kuchýň sveta spája kuchárske schopnosti a dekorovanie jedla tak, že jeho farba a tvar ladia navzájom i s farbou a tvarom ker...viac >>


27/03/2017

JOZEF RISKA

(Gastronomy, Tip3)

Je moderný klasik. Pochutí si na tradičnej kuchyni, no rád pripravuje a degustuje moderné jedlá. A jedného dňa by chcel mať vlastnú reštauráciu... „Vyskúšal som prá...viac >>

05/03/2017

RAKÚSKA KUCHYŇA

(Gastronomy, Tip5)

Encyklopédie, kulinárski historici, kuchári i gurmáni – všetci sa zhodujú, že rakúska kuchyňa je zmesou gastronomických zvyklostí štátov, s ktorými Rakúsko hraničí. ...viac >>


22/01/2017

Sous-vide

(Gastronomy, Tip5)

Jedna z najnovších technológií modernej gastronómie pochádza z Francúzska. Túto metódu prípravy jedál využívajú v najlepších reštauráciách sveta a už niekoľko rokov ...viac >>

08/01/2017

JAROSLAV ŽÍDEK

(Gastronomy, Tip3)

Varenie ho začalo baviť ako 11-ročného, keď sa v škole prihlásil na hodiny domácich prác. Ale „odkukávať“ bolo čo aj doma od mamy a babičky. „Je v tom aj kus nostalg...viac >>