12/11/2017

Mexiko na tanieri

(Gastronomy, Tip5)

Predkolumbovskí Mexičania konzumovali všetko, čo príroda ponúkala. Najmä však chilli papričky, rajčiny, kakao, „zelené maslo" avokádo, tekvicu, kaktus opuncia, ...viac >>

08/10/2017

Peter Bracho

(Gastronomy, Tip5)

Modernú slovenskú kuchyňu, zaujímavý servis a naozajstný gastronomický zážitok hostia nemusia hľadať len v luxusných reštauráciách v centre veľkých miest, ale naprík...viac >>


19/09/2017

Gastronomické nebo na druhom konci sveta

(Gastronomy, Tip3)

Prisvojoval a osídľoval ho kdekto. Už v povestiach z 2. storočia ho však nazývali „neznáma južná krajina“ a Brit Matthew Flinders neskôr naozaj pomenoval najmenší sv...viac >>

06/08/2017

PÁROVANIE JEDLA A VÍNA

(Gastronomy, Tip3)

Párovanie vína a jedla je stále veľmi diskutovanou témou. Ako vytvoriť perfektnú kombináciu? Má zmysel za večer ochutnať niekoľko rôznych vín? Nestačí vybrať jedno v...viac >>


29/07/2017

MICHAEL THÍRY

(Gastronomy, Tip3)

Kuchárom sa nevyučil na žiadnej škole, zato má certifikát z Thuriès Academy a nechýba mu nadšenie, vášeň pre remeslo a slušná genetická výbava. Michael Thíry patrí k ...viac >>

11/07/2017

MUSAKA

(Gastronomy, Tip4)

Napriek tomu, že názov tejto zapekanej prekladanej pochúťky pochádza z arabčiny, musaka (moussaka) sa výborne udomácnila najmä v Grécku. Musaka je vrstvené jedlo, k...viac >>


10/07/2017

CHUTE BALKÁNU

(Gastronomy, Tip4)

Od predjedla po kávu V balkánskych krajinách sa spoločnému stolovaniu prisudzuje veľký význam. Dôraz sa kladie aj na to, aby sa menu dostalo na stôl kompletné, od ...viac >>

04/06/2017

ALEXANDER ILLEŠ

(Gastronomy, Tip4)

ŠÉFKUCHÁR REŠTAURÁCIE APANI® Na prvom mieste je u neho spokojnosť hosťa a tomu prispôsobuje aj svoje rozhodnutia. Gastronómia v japonskej reštaurácii je pod jeho ve...viac >>


08/05/2017

WASHOKU JEDLÉ OBRAZY JAPONSKEJ KUCHYNE

(Gastronomy, Tip3)

Jedna z najzdravších a najestetickejších kuchýň sveta spája kuchárske schopnosti a dekorovanie jedla tak, že jeho farba a tvar ladia navzájom i s farbou a tvarom ker...viac >>

27/03/2017

JOZEF RISKA

(Gastronomy, Tip3)

Je moderný klasik. Pochutí si na tradičnej kuchyni, no rád pripravuje a degustuje moderné jedlá. A jedného dňa by chcel mať vlastnú reštauráciu... „Vyskúšal som prá...viac >>