14/11/2018

Hľuzovková farma na Slovensku

(Gastronomy, Jedlo a pitie, Tip3)

Autor: Martin Stacho Pôsobí ako luxusná zahraničná surovina. Postupne však jej chute využíva čoraz viac slovenských kuchárov v dostupných pokrmoch a robia tejto d...viac >>

23/09/2018

Exotické chute Thajska a Vietnamu

(Gastronomy, Tip1)

Pestrofarebná ryža mnohých chutí Biela, jazmínová i lepkavá, ale i červená ryža na rezance, knedličky či na hranaté koláče plnené mäsom a fazuľou, spracovaná na „pa...viac >>


20/08/2018

LUKÁŠ HESKO

(Gastronomy, Tip5)

Má len 30 rokov a za sebou prácu v takých gastronomických inštitúciách ako švédsky Gastrologik či Mathias Dahlgren. Časopis Forbes ho tento rok zaradil do prestížneh...viac >>

22/07/2018

Horúci, pestrý a chutný sever Afriky

(Gastronomy, Tip5)

Kuskus a tažín – základ všetkého Kuskus, jedno zo základných jedál severnej Afriky, bol známy už 3 000 rokov pred naším letopočtom. Jeho názov vychádza z berberskéh...viac >>


05/06/2018

Južná Amerika: Pestrý kontinent, pestrá kuchyňa

(Gastronomy, Tip3)

Slávnostné morčatá Pre kuchyňu najväčšieho štátu predkolumbovskej Ameriky, Inkskú ríšu (dnešné Peru), je okrem zemiakov typické najmä ceviche – surové morské ryby a...viac >>

02/04/2018

Zoltán Baláž

(Gastronomy, Tip3)

Pôvodne vyštudoval za elektrikára, no hneď pri prvej práci po škole zistil, že má bližšie ku gastronómii. A mal pravdu. Už vo veku 23 rokov sa stal šéfkuchárom rešta...viac >>


11/03/2018

Čína: jedlo ako liek

(Gastronomy, Tip5)

„Nie je dobrý lekár, kto nie je dobrý kuchár,“ hovorí sa v Číne, kde sa jedlo vníma ako dar prírody, ktorý má byť slávnosťou pre všetky zmysly. Jeho vycibrená znalos...viac >>

22/01/2018

Andrea Ena

(Gastronomy, Tip3)

Rodák zo Sardínie prišiel po prvýkrát na Slovensko pred pätnástimi rokmi. Nakoniec tu zostal a v Ružomberku sa mu podarilo vybudovať renomovanú taliansku reštauráciu...viac >>


01/01/2018

Zimný festival jedla 2018

(Tip3, Gastronomy)

Od 15. januára do 25. februára 2018 sa uskutoční už šiesty ročník Zimného festivalu jedla, ktorý ponúka návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie vš...viac >>

01/01/2018

Ruská kuchyňa

(Gastronomy, Tip3)

Namiesto „pomalých hrncov“ Bez nej by sa nijaké ruské jedlo nebolo stalo tým, čím je. Nielenže dodávala jedlám neopakovateľnú chuť, ale bola priam srdcom každého ru...viac >>


<< Predchádzajúce 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nasledujúce >>