02/04/2018

Zoltán Baláž

(Gastronomy, Tip3)

Pôvodne vyštudoval za elektrikára, no hneď pri prvej práci po škole zistil, že má bližšie ku gastronómii. A mal pravdu. Už vo veku 23 rokov sa stal šéfkuchárom rešta...viac >>

11/03/2018

Čína: jedlo ako liek

(Gastronomy, Tip1)

„Nie je dobrý lekár, kto nie je dobrý kuchár,“ hovorí sa v Číne, kde sa jedlo vníma ako dar prírody, ktorý má byť slávnosťou pre všetky zmysly. Jeho vycibrená znalos...viac >>


22/01/2018

Andrea Ena

(Gastronomy, Tip3)

Rodák zo Sardínie prišiel po prvýkrát na Slovensko pred pätnástimi rokmi. Nakoniec tu zostal a v Ružomberku sa mu podarilo vybudovať renomovanú taliansku reštauráciu...viac >>

01/01/2018

Zimný festival jedla 2018

(Tip3, Gastronomy)

Od 15. januára do 25. februára 2018 sa uskutoční už šiesty ročník Zimného festivalu jedla, ktorý ponúka návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie vš...viac >>


01/01/2018

Ruská kuchyňa

(Gastronomy, Tip3)

Namiesto „pomalých hrncov“ Bez nej by sa nijaké ruské jedlo nebolo stalo tým, čím je. Nielenže dodávala jedlám neopakovateľnú chuť, ale bola priam srdcom každého ru...viac >>

03/12/2017

Daniel Marek

(Gastronomy, Tip3)

O tom, že bude kuchárom, sa rozhodol už v 6. ročníku na základnej škole. „K vareniu nás viedla mama. Kuchárom sa chcel od malička stať môj brat, no tomu to nakoniec ...viac >>


19/11/2017

Enchiladas

(Gastronomy, Tip3)

Enchilády sú v súčasnosti popri tacos, nachos a burritos asi najcharakteristickejším mexickým jedlom. Ide vlastne o zrolované kukuričné tortilly naplnené mäsom či ry...viac >>

12/11/2017

Mexiko na tanieri

(Gastronomy, Tip5)

Predkolumbovskí Mexičania konzumovali všetko, čo príroda ponúkala. Najmä však chilli papričky, rajčiny, kakao, „zelené maslo" avokádo, tekvicu, kaktus opuncia, ...viac >>


08/10/2017

Peter Bracho

(Gastronomy, Tip5)

Modernú slovenskú kuchyňu, zaujímavý servis a naozajstný gastronomický zážitok hostia nemusia hľadať len v luxusných reštauráciách v centre veľkých miest, ale naprík...viac >>

19/09/2017

Gastronomické nebo na druhom konci sveta

(Gastronomy, Tip3)

Prisvojoval a osídľoval ho kdekto. Už v povestiach z 2. storočia ho však nazývali „neznáma južná krajina“ a Brit Matthew Flinders neskôr naozaj pomenoval najmenší sv...viac >>


<< Predchádzajúce 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nasledujúce >>