01/01/2018

Zimný festival jedla 2018

(Tip3, Gastronomy)

Od 15. januára do 25. februára 2018 sa uskutoční už šiesty ročník Zimného festivalu jedla, ktorý ponúka návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie vš...viac >>

01/01/2018

Ruská kuchyňa

(Gastronomy, Tip1)

Namiesto „pomalých hrncov“ Bez nej by sa nijaké ruské jedlo nebolo stalo tým, čím je. Nielenže dodávala jedlám neopakovateľnú chuť, ale bola priam srdcom každého ru...viac >>


03/12/2017

Daniel Marek

(Gastronomy, Tip3)

O tom, že bude kuchárom, sa rozhodol už v 6. ročníku na základnej škole. „K vareniu nás viedla mama. Kuchárom sa chcel od malička stať môj brat, no tomu to nakoniec ...viac >>

19/11/2017

Enchiladas

(Gastronomy, Tip3)

Enchilády sú v súčasnosti popri tacos, nachos a burritos asi najcharakteristickejším mexickým jedlom. Ide vlastne o zrolované kukuričné tortilly naplnené mäsom či ry...viac >>


12/11/2017

Mexiko na tanieri

(Gastronomy, Tip5)

Predkolumbovskí Mexičania konzumovali všetko, čo príroda ponúkala. Najmä však chilli papričky, rajčiny, kakao, „zelené maslo" avokádo, tekvicu, kaktus opuncia, ...viac >>

08/10/2017

Peter Bracho

(Gastronomy, Tip5)

Modernú slovenskú kuchyňu, zaujímavý servis a naozajstný gastronomický zážitok hostia nemusia hľadať len v luxusných reštauráciách v centre veľkých miest, ale naprík...viac >>


19/09/2017

Gastronomické nebo na druhom konci sveta

(Gastronomy, Tip3)

Prisvojoval a osídľoval ho kdekto. Už v povestiach z 2. storočia ho však nazývali „neznáma južná krajina“ a Brit Matthew Flinders neskôr naozaj pomenoval najmenší sv...viac >>

06/08/2017

PÁROVANIE JEDLA A VÍNA

(Gastronomy, Tip3)

Párovanie vína a jedla je stále veľmi diskutovanou témou. Ako vytvoriť perfektnú kombináciu? Má zmysel za večer ochutnať niekoľko rôznych vín? Nestačí vybrať jedno v...viac >>


29/07/2017

MICHAEL THÍRY

(Gastronomy, Tip3)

Kuchárom sa nevyučil na žiadnej škole, zato má certifikát z Thuriès Academy a nechýba mu nadšenie, vášeň pre remeslo a slušná genetická výbava. Michael Thíry patrí k ...viac >>

11/07/2017

MUSAKA

(Gastronomy, Tip4)

Napriek tomu, že názov tejto zapekanej prekladanej pochúťky pochádza z arabčiny, musaka (moussaka) sa výborne udomácnila najmä v Grécku. Musaka je vrstvené jedlo, k...viac >>


<< Predchádzajúce 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nasledujúce >>