12/08/2016

PIZZA PODĽA MASSIMA

(Jedlo a pitie, Tip3)

500 g hladkej múky 25 g čerstvého pivovarského droždia 3 – 4 lyžice extra panenského olivového oleja 30 g soli vlažnú vodu podľa potreby • Do 100 ml vlažn...viac >>

04/08/2016

Jedlé kvety

(Jedlo a pitie, Tip3)

TOMÁŠ TEJBUS šéfkuchár  Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách „Jedlé kvety sú neoddeliteľnou súčasťou modernej gastronómie. Sú vhodné na použitie do r...viac >>


04/08/2016

Jedlé kvety

(Jedlo a pitie, Tip3)

MICHAL HEČKO šéfkuchár  Signature Restaurant, Mercure Bratislava Centrum „V našej reštaurácii využívame zväčša fuksie, begónie, sirôtky, prípadne fialky ...viac >>

13/06/2016

Grilovaný zubáč na smotanovom póre s fava fazuľou, kôprom a špaldovými haluškami

(Jedlo a pitie, Tip4)

Pripravila Tereza Lehotská, foto Matej Hutta, recept Marek Petrán Suroviny: 600 g filiet zo zubáča, 100 g masla, limetka, soľ, mleté čierne korenie. Na halušky: ...viac >>


01/06/2016

V hlavnej úlohe jahňacina

(Jedlo a pitie, Tip4)

Pripravila Tereza Lehotská, foto Ivan Mart'ak, Peter Král a archív VYNIKAJÚCA ŠŤAVNATOSŤ Stanislav Cicoň pracuje v Írsku, kde nemať jahňacinu v rámci menu je ak...viac >>

26/05/2016

LUXUSNÉ MAKARÓNKY

(Jedlo a pitie, Tip3)

Pripravila Tereza Lehotská, foto Nora & Jakub Sladké škrupinky Makarónky sú tradičné francúzske guľaté bezlepkové „škrupinky“ z vyšľahaných bielkov, cukru a ...viac >>


10/02/2016

(Nielen) Recepty slávnych a úspešných

(Jedlo a pitie, Tip4)

Taký názov má kniha autorskej dvojice Štefan Packa a Patrícia Packová, ktorú slávnostne uviedli do života koncom januára v Bratislave. V reprezentačnej publikácii a...viac >>

09/03/2015

Špeciality v kuchyni s whiskey

(Tip5, Jedlo a pitie)

Zakladateľ svetoznámej značky obľúbenej whiskey Jack Daniel’s, vlastným menom Jasper Newton Daniel, bol šikovný obchodník, oddaný milovník hudby a zástanca poctivej ...viac >>


10/12/2014

Novinky

(Tip4, Jedlo a pitie)

Máte chuť nahliadnuť priamo do kuchyne skúseného šéfkuchára a naučiť sa pripravovať chutné a trendy špeciality z vyberaných sezónnych surovín? Nová kniha Kulinárska ...viac >>

15/08/2014

Ugrilujte si s nami

(Jedlo a pitie, Tip5)

Ázijské voňavé kurča  Počet porcií: 4, čas prípravy: 60 minút, čas marinovania: 6 – 8 hodín Potrebujete čerstvé kuracie diely mix, asi kilo, lyžicu limetovej/...viac >>