28/01/2017

Kráľovská hostina s Krušovicami

(Jedlo a pitie, Tip3)

V roku 1583 vstúpil pivovar v Krušoviciach do majetku českej koruny. Rovnako ako pred viac než štyrmi storočiami, i dnes sa varí v Krušoviciach pivo vskutku kráľovsk...viac >>

22/01/2017

Tomáš Táborský

(Jedlo a pitie, Tip3)

Je šéfkuchárom degustačnej reštaurácie vinárstva Château Rúbaň. Okrem pôsobenia v českých a slovenských reštauráciách v predchádzajúcich rokoch zbieral skúsenosti aj...viac >>


08/01/2017

Kuriatkový paprikáš s paprikovou omáčkou

(Jedlo a pitie, Tip4)

4 porcie 800 g – 1 kg kuriatok 2 lyžice jemne mletej sladkej papriky 2 lyžice masla pol hrnčeka smotany 1 hrnček zeleninového vývaru 2 menšie cibule 1 strúčik...viac >>

02/01/2017

RYBY

(Jedlo a pitie, Tip3)

MICHAL KONRÁD šéfkuchár, Fou Zoo, Bratislava „Parmica škvrnitá je nadivoko lovená ryba, ktorá sa loví vo vodách severného Atlantiku. Má jemné, veľmi chutné mäso, k...viac >>


03/12/2016

STEAKY

(Jedlo a pitie, Tip4)

Filet, entrecôte či T-bone? Rare, medium alebo well-done? Steaky sú neoddeliteľnou súčasťou americkej gastronomickej kultúry. Pripraviť naozaj dobrý steak je výzvou ...viac >>

27/11/2016

Šéfkuchárovi pod pokrievku

(Jedlo a pitie, Tip4)

Akú šéfkuchársku neresť priznávate? Neviem, čo je „neresť“, ale mám rád sladké. Kto je váš kulinársky guru? Pre mňa vždy najlepšie varili babic...viac >>


14/11/2016

ZÁKLADNÝ VANILKOVÝ CHEESECAKE

(Jedlo a pitie, Tip4)

Petra Zváčová Tóthová Diplomovaná umelecká cukrárka Petra Zváčová Tóthová precestovala ako letuška celý svet a spoznávala jeho rôznorodé sladké chúťky. V Peru absol...viac >>

25/09/2016

Grilovanie zeleniny

(Jedlo a pitie, Tip5)

VOJTECH ARTZ executive chef Metro „Najlepšie je, ak každý druh zeleniny grilujeme samostatne, pretože každá si vyžaduje inú teplotu a inú dĺžku grilovania, aby ...viac >>


25/09/2016

Grilovanie zeleniny

(Jedlo a pitie, Tip4)

DANIEL HRIVŇÁK executive chef Roman Restaurants (AuCafé, Portofino, PARCAFE, Wine bar and Tapas) „Grilovaná zelenina sa v sezóne i mimo nej stáva fenoménom. Môž...viac >>

24/08/2016

Tradičná polievka z podunajských rýb a koreňovej zeleniny

(Jedlo a pitie, Tip3)

pre 8 osôb 100 g cibule 200 g koreňovej zeleniny 100 g čerstvého fenikla mletá červená paprika 100 g paradajok 500 g kostí z dravých riečnych rýb 200 ...viac >>