01/06/2016

V hlavnej úlohe jahňacina

(Jedlo a pitie, Tip4)

Pripravila Tereza Lehotská, foto Ivan Mart'ak, Peter Král a archív VYNIKAJÚCA ŠŤAVNATOSŤ Stanislav Cicoň pracuje v Írsku, kde nemať jahňacinu v rámci menu je ak...viac >>

26/05/2016

LUXUSNÉ MAKARÓNKY

(Jedlo a pitie, Tip3)

Pripravila Tereza Lehotská, foto Nora & Jakub Sladké škrupinky Makarónky sú tradičné francúzske guľaté bezlepkové „škrupinky“ z vyšľahaných bielkov, cukru a ...viac >>


10/02/2016

(Nielen) Recepty slávnych a úspešných

(Jedlo a pitie, Tip4)

Taký názov má kniha autorskej dvojice Štefan Packa a Patrícia Packová, ktorú slávnostne uviedli do života koncom januára v Bratislave. V reprezentačnej publikácii a...viac >>

09/03/2015

Špeciality v kuchyni s whiskey

(Tip5, Jedlo a pitie)

Zakladateľ svetoznámej značky obľúbenej whiskey Jack Daniel’s, vlastným menom Jasper Newton Daniel, bol šikovný obchodník, oddaný milovník hudby a zástanca poctivej ...viac >>


10/12/2014

Novinky

(Tip4, Jedlo a pitie)

Máte chuť nahliadnuť priamo do kuchyne skúseného šéfkuchára a naučiť sa pripravovať chutné a trendy špeciality z vyberaných sezónnych surovín? Nová kniha Kulinárska ...viac >>

15/08/2014

Ugrilujte si s nami

(Jedlo a pitie, Tip5)

Ázijské voňavé kurča  Počet porcií: 4, čas prípravy: 60 minút, čas marinovania: 6 – 8 hodín Potrebujete čerstvé kuracie diely mix, asi kilo, lyžicu limetovej/...viac >>


12/06/2013

Súťaž: Pripravte si skvelú večeru a vyhrajte od McCain balíček kuchynských pomôcok

(Jedlo a pitie)

Bravčová panenka so smotanovou omáčkou a šalviou Prísady pre 4 ľudí: 1 balenie zemiakov McCain Crunchy Wedges, 600 g bravčovej panenky, 160 g prerastenej slan...viac >>

26/12/2012

Srnčí chrbát s paštrnákovým pyré, marhuľovou penou a s gaštanovo-žemľovými knedľami

(Jedlo a pitie)

Potrebujeme: 600 g srnčieho chrbta, 6 cl oleja, tymian, rozmarín, borievky, soľ, čierne korenie Postup: očistiť, odblaniť srnčí chrbát, nakrájať na porcie, vložiť d...viac >>


03/12/2012

Recepty starých mám zo Spiša v hoteloch

(Jedlo a pitie)

Začurka, svadzba, džatky, striasky či haruľa. Nič vám tieto názvy nehovoria? To nič. Až donedávna bola časť z nich neznáma aj pre troch tatranských šéfkuchárov, ktor...viac >>

03/12/2012

Trhance z cesta s baklažánovou dužinou, medvedím cesnakom, mätou a so slanou ricottou

(Jedlo a pitie)

Giuseppe Daddio, tvár televíznej kampane Billa, je majiteľom malej reštaurácie La Locanda delle Trame v talianskom meste Caserta. Zvláštnym znakom jeho varenia je, ž...viac >>