27/03/2017

Wellington z jeleňa

(Jedlo a pitie, Tip4)

100 g jedlých upečených gaštanov 500 g upečeného paštrnáka 100 ml zeleninového vývaru 300 ml smotany na šľahanie 20 ml hľuzovkového oleja 800 g mäsa z jelenieho...viac >>

19/03/2017

POLIEVKY

(Jedlo a pitie, Tip3)

Reštaurácia a tapas bar Mecheche sídli na Nedbalovej ulici v Bratislave. Zameriava sa na španielsku a mediteránsku kuchyňu, tapas a víno. FRANTIŠEK ŠÍPOŠ šéfkuch...viac >>


19/03/2017

POLIEVKY

(Jedlo a pitie, Tip5)

Máte chuť na dobrú polievku, no chcete vyskúšať niečo menej tradičné? Skúste sa inšpirovať originálnymi receptami šéfkuchárov reštaurácií, ktoré sa na slovenskej gas...viac >>

12/03/2017

Tafelspitz

(Jedlo a pitie, Tip5)

Ku kulinárskej Viedni neodmysliteľne patrí nielen „sacherka“ a viedenský rezeň, ale aj tafelspitz. Ten pochádza priamo z cisárskeho dvora! Keďže rakúsko-uhorský c...viac >>


28/01/2017

Kráľovská hostina s Krušovicami

(Jedlo a pitie, Tip3)

V roku 1583 vstúpil pivovar v Krušoviciach do majetku českej koruny. Rovnako ako pred viac než štyrmi storočiami, i dnes sa varí v Krušoviciach pivo vskutku kráľovsk...viac >>

22/01/2017

Tomáš Táborský

(Jedlo a pitie, Tip3)

Je šéfkuchárom degustačnej reštaurácie vinárstva Château Rúbaň. Okrem pôsobenia v českých a slovenských reštauráciách v predchádzajúcich rokoch zbieral skúsenosti aj...viac >>


08/01/2017

Kuriatkový paprikáš s paprikovou omáčkou

(Jedlo a pitie, Tip4)

4 porcie 800 g – 1 kg kuriatok 2 lyžice jemne mletej sladkej papriky 2 lyžice masla pol hrnčeka smotany 1 hrnček zeleninového vývaru 2 menšie cibule 1 strúčik...viac >>

02/01/2017

RYBY

(Jedlo a pitie, Tip3)

MICHAL KONRÁD šéfkuchár, Fou Zoo, Bratislava „Parmica škvrnitá je nadivoko lovená ryba, ktorá sa loví vo vodách severného Atlantiku. Má jemné, veľmi chutné mäso, k...viac >>


03/12/2016

STEAKY

(Jedlo a pitie, Tip4)

Filet, entrecôte či T-bone? Rare, medium alebo well-done? Steaky sú neoddeliteľnou súčasťou americkej gastronomickej kultúry. Pripraviť naozaj dobrý steak je výzvou ...viac >>

27/11/2016

Šéfkuchárovi pod pokrievku

(Jedlo a pitie, Tip4)

Akú šéfkuchársku neresť priznávate? Neviem, čo je „neresť“, ale mám rád sladké. Kto je váš kulinársky guru? Pre mňa vždy najlepšie varili babic...viac >>