03/12/2016

STEAKY

(Jedlo a pitie, Tip4)

Filet, entrecôte či T-bone? Rare, medium alebo well-done? Steaky sú neoddeliteľnou súčasťou americkej gastronomickej kultúry. Pripraviť naozaj dobrý steak je výzvou ...viac >>

27/11/2016

Šéfkuchárovi pod pokrievku

(Jedlo a pitie, Tip4)

Akú šéfkuchársku neresť priznávate? Neviem, čo je „neresť“, ale mám rád sladké. Kto je váš kulinársky guru? Pre mňa vždy najlepšie varili babic...viac >>


14/11/2016

ZÁKLADNÝ VANILKOVÝ CHEESECAKE

(Jedlo a pitie, Tip4)

Petra Zváčová Tóthová Diplomovaná umelecká cukrárka Petra Zváčová Tóthová precestovala ako letuška celý svet a spoznávala jeho rôznorodé sladké chúťky. V Peru absol...viac >>

25/09/2016

Grilovanie zeleniny

(Jedlo a pitie, Tip5)

VOJTECH ARTZ executive chef Metro „Najlepšie je, ak každý druh zeleniny grilujeme samostatne, pretože každá si vyžaduje inú teplotu a inú dĺžku grilovania, aby ...viac >>


25/09/2016

Grilovanie zeleniny

(Jedlo a pitie, Tip4)

DANIEL HRIVŇÁK executive chef Roman Restaurants (AuCafé, Portofino, PARCAFE, Wine bar and Tapas) „Grilovaná zelenina sa v sezóne i mimo nej stáva fenoménom. Môž...viac >>

24/08/2016

Tradičná polievka z podunajských rýb a koreňovej zeleniny

(Jedlo a pitie, Tip3)

pre 8 osôb 100 g cibule 200 g koreňovej zeleniny 100 g čerstvého fenikla mletá červená paprika 100 g paradajok 500 g kostí z dravých riečnych rýb 200 ...viac >>


12/08/2016

PIZZA PODĽA MASSIMA

(Jedlo a pitie, Tip3)

500 g hladkej múky 25 g čerstvého pivovarského droždia 3 – 4 lyžice extra panenského olivového oleja 30 g soli vlažnú vodu podľa potreby • Do 100 ml vlažn...viac >>

04/08/2016

Jedlé kvety

(Jedlo a pitie, Tip3)

TOMÁŠ TEJBUS šéfkuchár  Grand Hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách „Jedlé kvety sú neoddeliteľnou súčasťou modernej gastronómie. Sú vhodné na použitie do r...viac >>


04/08/2016

Jedlé kvety

(Jedlo a pitie, Tip3)

MICHAL HEČKO šéfkuchár  Signature Restaurant, Mercure Bratislava Centrum „V našej reštaurácii využívame zväčša fuksie, begónie, sirôtky, prípadne fialky ...viac >>

13/06/2016

Grilovaný zubáč na smotanovom póre s fava fazuľou, kôprom a špaldovými haluškami

(Jedlo a pitie, Tip4)

Pripravila Tereza Lehotská, foto Matej Hutta, recept Marek Petrán Suroviny: 600 g filiet zo zubáča, 100 g masla, limetka, soľ, mleté čierne korenie. Na halušky: ...viac >>