18/06/2018

Jahňacina

(Jedlo a pitie, Tip3)

Na konzumáciu jahňaciny asi neexistuje ideálnejšie obdobie ako jar. Obľúbenosť tohto zdravého a chutného mäsa na Slovensku po desaťročiach „nezáujmu“ už niekoľko rok...viac >>

22/04/2018

FOOD PAIRING S VITISOM

(Jedlo a pitie, Tip5)

Párovanie jedla s vínom je téma, ktorou sa zaoberali už na dvore francúzskych kráľov a je aktuálna dodnes. Tento rok sme pre vás pripravili seriál, v ktorom mladí sl...viac >>


02/04/2018

Štrúdľa z hovädzej sviečkovej s hubami v ceste brick, pyré z čierneho koreňa, maslová fazuľa a shimeji, brokolica, čerstvá hľuzovka čierna a olej

(Jedlo a pitie, Tip4)

10 porcií 450 g kvalitnej sviečkovej 110 g portobella 50 g šalotky olivový olej maslo soľ korenie čerstvá hľuzovka 4 plátky cesta brick 10 ks vajec údená ...viac >>

26/03/2018

JIAOZI

(Jedlo a pitie, Tip4)

Jedným z klasických pokrmov čínskej kuchyne sú malé taštičky z pšeničnej alebo ryžovej múky, ktoré pripomínajú naše pirohy alebo talianske ravioly. V Číne sa tradičn...viac >>


28/01/2018

Peľmene

(Jedlo a pitie, Tip3)

Varené taštičky z cesta, plnené mletým mäsom a pripomínajúce tvar ucha, sú obľúbeným ruským národným jedlom. Podávajú sa vo všedné i sviatočné dni. Rusi toto jedlo ...viac >>

22/01/2018

Culurgiones s paradajkami a bazalkou

(Jedlo a pitie, Tip4)

Cesto: 150 g semolinovej múky 75 g múky 00 100 ml vody lyžička panenského olivového oleja soľ Plnka: 400 g červených zemiakov 8 lístkov mäty 80 g čerstvéh...viac >>


14/01/2018

Trikrát cvikla

(Jedlo a pitie, Tip5)

Ruská gastronómia je rôznorodá podobne ako celé územie tejto rozľahlej krajiny. Charakteristická je pre ňu sezónna kuchyňa. Najmä v zime a na jeseň sa často varí z k...viac >>

09/01/2018

Čokoláda

(Jedlo a pitie, Tip3)

JAROSLAV ŽÍDEK šéfkuchár reštaurácie Grand Hotela River Park, Bratislava „Sladkosti a čokoláda sú cez Vianoce povolené a táto tortička spája moje obľúbené chute – s...viac >>


03/12/2017

Daniel Marek - recepty

(Jedlo a pitie, Tip4)

Daniel — grilovaný a zaúdený chrbát, podávaný s tekvicou, hruškami a višňovou omáčkou 1 porcia Mäso si očistíme od blán a sprudka opečieme na oleji zo všetkých str...viac >>

19/11/2017

Foie Gras

(Jedlo a pitie, Tip4)

Na základe výjavov na kamenných ozdobách v jednej z káhirských hrobiek sa zistilo, že už starovekí Egypťania vykrmovali husi a kačky, aby získali lahodné foie gras. ...viac >>