04/06/2017

Saké tataki

(Jedlo a pitie, Tip4)

1 porcia 300 g lososa 50 g japonskej horčice karashi olej 100 g bielej miso pasty 70 g kryštálového cukru 1 dcl mirinu 1 dcl saké wakame riasa soľ sancho...viac >>

21/05/2017

SUKIYAKI

(Jedlo a pitie, Tip3)

Dobrou správou o Sukiyaki je, že všetky jeho ingrediencie sa dajú zohnať na Slovensku, takže si ho môžete pripraviť aj doma. Keď sa v 60. rokoch 19. storočia Japons...viac >>


02/05/2017

Slovenské paradajky chutia najlepšie

(Jedlo a pitie, Tip3)

Paradajky sú obľúbenou zeleninou Slovákov najmä v letných mesiacoch. Napriek tomu si ich môžeme dopriať celoročne. A to vďaka slovenskému družstvu pestovateľov zelen...viac >>

27/03/2017

Wellington z jeleňa

(Jedlo a pitie, Tip4)

100 g jedlých upečených gaštanov 500 g upečeného paštrnáka 100 ml zeleninového vývaru 300 ml smotany na šľahanie 20 ml hľuzovkového oleja 800 g mäsa z jelenieho...viac >>


19/03/2017

POLIEVKY

(Jedlo a pitie, Tip3)

Reštaurácia a tapas bar Mecheche sídli na Nedbalovej ulici v Bratislave. Zameriava sa na španielsku a mediteránsku kuchyňu, tapas a víno. FRANTIŠEK ŠÍPOŠ šéfkuch...viac >>

19/03/2017

POLIEVKY

(Jedlo a pitie, Tip5)

Máte chuť na dobrú polievku, no chcete vyskúšať niečo menej tradičné? Skúste sa inšpirovať originálnymi receptami šéfkuchárov reštaurácií, ktoré sa na slovenskej gas...viac >>


12/03/2017

Tafelspitz

(Jedlo a pitie, Tip5)

Ku kulinárskej Viedni neodmysliteľne patrí nielen „sacherka“ a viedenský rezeň, ale aj tafelspitz. Ten pochádza priamo z cisárskeho dvora! Keďže rakúsko-uhorský c...viac >>

28/01/2017

Kráľovská hostina s Krušovicami

(Jedlo a pitie, Tip3)

V roku 1583 vstúpil pivovar v Krušoviciach do majetku českej koruny. Rovnako ako pred viac než štyrmi storočiami, i dnes sa varí v Krušoviciach pivo vskutku kráľovsk...viac >>


22/01/2017

Tomáš Táborský

(Jedlo a pitie, Tip3)

Je šéfkuchárom degustačnej reštaurácie vinárstva Château Rúbaň. Okrem pôsobenia v českých a slovenských reštauráciách v predchádzajúcich rokoch zbieral skúsenosti aj...viac >>

08/01/2017

Kuriatkový paprikáš s paprikovou omáčkou

(Jedlo a pitie, Tip4)

4 porcie 800 g – 1 kg kuriatok 2 lyžice jemne mletej sladkej papriky 2 lyžice masla pol hrnčeka smotany 1 hrnček zeleninového vývaru 2 menšie cibule 1 strúčik...viac >>