15/10/2018

VIETNAMSKÉ ROLKY

(Jedlo a pitie, Tip3)

Vietnamské rolky patria k ázijským jedlám, ktoré sa tešia veľkej popularite aj u nás a ponúka ich každé dobré vietnamské bistro. My sme ale tentokrát oslovili šéfkuc...viac >>

07/10/2018

PAD THAI

(Tip5, Jedlo a pitie)

Pad thai je absolútnou thajskou klasikou. Toto jednoduché jedlo pozostávajúce z pražených ryžových rezancov so sladkokyslou omáčkou, obyčajne podávané s krevetami al...viac >>


09/09/2018

FOOD PAIRING s vínami Vitis Galéria

(Jedlo a pitie, Tip5)

Restovaná zelenina, placky zo zemiakovej slamy a grilovaný syr halloumi (Coolinari) INGREDIENCIE: 1 červená paprika 1 žltá paprika 2 červené cibule 2 zelené c...viac >>

26/08/2018

Marinované paradajky s mini buffalo mozzarellou

(Jedlo a pitie, Tip4)

DANIEL KARAS La Vita Ristorante, Bratislava „Tento recept je z môjho pohľadu výborným príkladom oslavy príchodu obdobia dozrievania paradajok. Neviem si predstaviť...viac >>


26/08/2018

Paradajky

(Jedlo a pitie, Tip3)

Žiadna zelenina nepripomína leto viac ako správne dozreté červené paradajky. Tie sladké augustové chutia najlepšie len nakrájané na čerstvom kúsku chleba s maslom, n...viac >>

20/08/2018

Teľacia paštéta s cviklovým želé

(Jedlo a pitie, Tip3)

6 porcií Ingrediencie: 300 g teľacej pečene 250 g masla 45 g soli 2 dcl bieleho vína 50 g šalotky 15 g cesnaku tymian 0,5 l cviklovej šťavy 100 ml cider ...viac >>


06/08/2018

HAWAWSHI

(Jedlo a pitie, Tip3)

Om-Ali Obľúbený dezert kombinuje jemnosť pudingu a škoricového nádychu baklavy. Je skvelý, keď je podávaný teplý alebo aj dobre vychladený z chladničky. Je pomenova...viac >>

06/08/2018

HAWAWSHI

(Jedlo a pitie, Tip5)

Egyptská kuchyňa zdieľa mnohé podobnosti s východným stredomorským regiónom. Jeden z najpopulárnejších tunajších streetfoodov je pomenovaný podľa veľmi známej egypts...viac >>


18/06/2018

Ceviche

(Tip5, Jedlo a pitie)

Ceviche je peruánske národné jedlo, ktoré sa pripravuje z kúskov čerstvej ryby alebo morských plodov marinovaných v chutnej omáčke z limetiek, peruánskych pikantných...viac >>

18/06/2018

Jahňacina

(Jedlo a pitie, Tip4)

RICHARD NOSKOVIČ šéfkuchár hotela Residence****, Donovaly „Jahňacina patrí medzi najzdravšie druhy mäsa, a preto nemôže chýbať ani na našom jedálnom lístku. Obsahu...viac >>


<< Predchádzajúce 1 2 3 4 5 6 7 Nasledujúce >>