14/01/2018

Trikrát cvikla

(Jedlo a pitie, Tip5)

Ruská gastronómia je rôznorodá podobne ako celé územie tejto rozľahlej krajiny. Charakteristická je pre ňu sezónna kuchyňa. Najmä v zime a na jeseň sa často varí z k...viac >>

09/01/2018

Čokoláda

(Jedlo a pitie, Tip3)

JAROSLAV ŽÍDEK šéfkuchár reštaurácie Grand Hotela River Park, Bratislava „Sladkosti a čokoláda sú cez Vianoce povolené a táto tortička spája moje obľúbené chute – s...viac >>


03/12/2017

Daniel Marek - recepty

(Jedlo a pitie, Tip4)

Daniel — grilovaný a zaúdený chrbát, podávaný s tekvicou, hruškami a višňovou omáčkou 1 porcia Mäso si očistíme od blán a sprudka opečieme na oleji zo všetkých str...viac >>

19/11/2017

Foie Gras

(Jedlo a pitie, Tip4)

Na základe výjavov na kamenných ozdobách v jednej z káhirských hrobiek sa zistilo, že už starovekí Egypťania vykrmovali husi a kačky, aby získali lahodné foie gras. ...viac >>


08/10/2017

Variácia pomaly pečenej bravčovej krkovičky, dusený bravčový jazyk, zelerové pyré a petržlen

(Jedlo a pitie, Tip4)

Bravčová krkovička 400 g bravčovej krkovice 100 g bravčovej masti 50 g mrkvy 50 g cibule 1 cesnak 100 g rajčinového pretlaku 2 dcl červeného vína 0,2 dcl zel...viac >>

30/09/2017

TORTA PAVLOVOVÁ

(Tip5, Jedlo a pitie)

V dvadsiatych rokoch minulého storočia navštívila Austráliu a Nový Zéland najslávnejšia ruská baletka tých čias Anna Pavlovová. Tortu, ktorá odvtedy nesie jej meno, ...viac >>


30/07/2017

Šalát s kačkou a čučoriedkami

(Jedlo a pitie, Tip5)

Moje jedlá majú výrazné chute často reprezentujúce sladkosť, kyslosť, horkosť, slanosť aj umami vo vzájomnej symbióze. Tento šalát reprezentuje moju filozofiu, kedy ...viac >>

23/07/2017

LETO

(Jedlo a pitie, Tip5)

BRANISLAV KRIŽAN šéfkuchár hotela Matyšák, Bratislava „V mojich jedlách často spracovávam jednu alebo dve hlavné ingrediencie rôznymi technologickými postupmi a p...viac >>


23/07/2017

LETO

(Jedlo a pitie, Tip3)

Jednoduché, no sofistikované. Minimum základných ingrediencií a originálna prezentácia. Také sú letné recepty top šéfkuchárov Slovenska, ktoré boli odprezentované n...viac >>

04/06/2017

Saké tataki

(Jedlo a pitie, Tip4)

1 porcia 300 g lososa 50 g japonskej horčice karashi olej 100 g bielej miso pasty 70 g kryštálového cukru 1 dcl mirinu 1 dcl saké wakame riasa soľ sancho...viac >>


<< Predchádzajúce 1 2 3 4 5 Nasledujúce >>