18/06/2018

Ceviche

(Tip5, Jedlo a pitie)

Ceviche je peruánske národné jedlo, ktoré sa pripravuje z kúskov čerstvej ryby alebo morských plodov marinovaných v chutnej omáčke z limetiek, peruánskych pikantných...viac >>

18/06/2018

Jahňacina

(Jedlo a pitie, Tip4)

RICHARD NOSKOVIČ šéfkuchár hotela Residence****, Donovaly „Jahňacina patrí medzi najzdravšie druhy mäsa, a preto nemôže chýbať ani na našom jedálnom lístku. Obsahu...viac >>


18/06/2018

Jahňacina

(Jedlo a pitie, Tip3)

Na konzumáciu jahňaciny asi neexistuje ideálnejšie obdobie ako jar. Obľúbenosť tohto zdravého a chutného mäsa na Slovensku po desaťročiach „nezáujmu“ už niekoľko rok...viac >>

22/04/2018

FOOD PAIRING S VITISOM

(Jedlo a pitie, Tip5)

Párovanie jedla s vínom je téma, ktorou sa zaoberali už na dvore francúzskych kráľov a je aktuálna dodnes. Tento rok sme pre vás pripravili seriál, v ktorom mladí sl...viac >>


02/04/2018

Štrúdľa z hovädzej sviečkovej s hubami v ceste brick, pyré z čierneho koreňa, maslová fazuľa a shimeji, brokolica, čerstvá hľuzovka čierna a olej

(Jedlo a pitie, Tip4)

10 porcií 450 g kvalitnej sviečkovej 110 g portobella 50 g šalotky olivový olej maslo soľ korenie čerstvá hľuzovka 4 plátky cesta brick 10 ks vajec údená ...viac >>

26/03/2018

JIAOZI

(Jedlo a pitie, Tip4)

Jedným z klasických pokrmov čínskej kuchyne sú malé taštičky z pšeničnej alebo ryžovej múky, ktoré pripomínajú naše pirohy alebo talianske ravioly. V Číne sa tradičn...viac >>


28/01/2018

Peľmene

(Jedlo a pitie, Tip3)

Varené taštičky z cesta, plnené mletým mäsom a pripomínajúce tvar ucha, sú obľúbeným ruským národným jedlom. Podávajú sa vo všedné i sviatočné dni. Rusi toto jedlo ...viac >>

22/01/2018

Culurgiones s paradajkami a bazalkou

(Jedlo a pitie, Tip4)

Cesto: 150 g semolinovej múky 75 g múky 00 100 ml vody lyžička panenského olivového oleja soľ Plnka: 400 g červených zemiakov 8 lístkov mäty 80 g čerstvéh...viac >>


14/01/2018

Trikrát cvikla

(Jedlo a pitie, Tip5)

Ruská gastronómia je rôznorodá podobne ako celé územie tejto rozľahlej krajiny. Charakteristická je pre ňu sezónna kuchyňa. Najmä v zime a na jeseň sa často varí z k...viac >>

09/01/2018

Čokoláda

(Jedlo a pitie, Tip3)

JAROSLAV ŽÍDEK šéfkuchár reštaurácie Grand Hotela River Park, Bratislava „Sladkosti a čokoláda sú cez Vianoce povolené a táto tortička spája moje obľúbené chute – s...viac >>


<< Predchádzajúce 1 2 3 4 5 6 Nasledujúce >>