20/08/2018

Teľacia paštéta s cviklovým želé

(Jedlo a pitie, Tip3)

6 porcií

 

Ingrediencie:

300 g teľacej pečene

250 g masla

45 g soli

2 dcl bieleho vína

50 g šalotky

15 g cesnaku

tymian

0,5 l cviklovej šťavy

100 ml cider octu

8 g agar-agaru

 

Postup:

Biele víno, šalotku, cesnak a tymian zmiešame, dáme variť a zredukujeme na polovicu množstva. Necháme vychladnúť. Teľaciu pečeň mixujeme, pridáme zvar z bieleho vína a postupne pridávame rozpustené maslo, aby hmota zemulzifikovala. Dáme do formy na pečenie, do ktorej sme dali fóliu, a pečieme na 80 stupňov paropečením tak, aby bola vnútorná teplota 55 °C. Potom necháme vychladnúť v chladničke. Vznikne nám veľmi jemná paštéta, ktorou naplníme silikónové formičky. Cviklové želé si pripravíme z cviklovej šťavy, cider octu a agar-agaru. Hotovú paštétu vyberieme z formy a dvakrát namočíme do cviklového želé. Dozdobíme lístkami cvikly, cviklovým prachom a podávame s brioškou.

 

A: ELENA STRÁPKOVÁ

F: ARCHÍV LUKÁŠ HESKO



15/10/2018

VIETNAMSKÉ ROLKY

07/10/2018

PAD THAI

23/09/2018

Exotické chute Thajska a Vietnamu

23/09/2018

Osteria Francescana je najlepšou reštaurácia na svete

09/09/2018

FOOD PAIRING s vínami Vitis Galéria