16/02/2016

Sýpka u Ludvíka

(Reštaurácie, Tip3)

Kam na dobrú papanicu

Z polorozpadnutej ruiny sa po desiatich rokoch obnovy stal vyhľadávaný podnik s výbornou kuchyňou. Interiér zariadili vo vidieckom štýle a dopĺňa ho staré náradie a ľudové výrobky. Pri vstupe upúta starý lis na hrozno, praslica, alebo funkčná šamotová pec. Na oknách staré váhy, hrnce či džbány. Reštaurácia je v týždni otvorená od 10.00 do 22.00 hodiny, v piatok a cez víkend aj dlhšie. Spolu s terasou má kapacitu 120 miest, súkromie v nej nájdu takisto menšie skupiny. Ak sa chcete zdržať, môžete sa ubytovať.

Jedálny lístok poteší každého, kto má rád špeciality slovenskej, českej a maďarskej kuchyne, navyše sú každý deň v ponuke tri jedlá obedového menu. Hostia reštauráciu vyhľadávajú práve pre jednoduchú, ale pritom domácu stravu – napríklad pečené kolená, pikantné rebierka, halászlé, hovädzie s kôprovou alebo chrenovou omáčkou, sviečkovicu na smotane, bryndzové halušky so 100 % ovčou bryndzou. Zo sladkých jedál im najviac chutia parené buchty a domáca ťahaná štrúdľa. Každý mesiac je ponuka obohacovaná o sezónne špeciality, vo februári vás napríklad budú čakať zabíjačkové hody.

Ochutnajte a budete určite spokojní…



02/04/2018

Štrúdľa z hovädzej sviečkovej s hubami v ceste brick, pyré z čierneho koreňa, maslová fazuľa a shimeji, brokolica, čerstvá hľuzovka čierna a olej

02/04/2018

Zoltán Baláž

26/03/2018

JIAOZI

20/03/2018

Legendárna Noma je opäť otvorená

11/03/2018

Čína: jedlo ako liek