02/04/2018

Štrúdľa z hovädzej sviečkovej s hubami v ceste brick, pyré z čierneho koreňa, maslová fazuľa a shimeji, brokolica, čerstvá hľuzovka čierna a olej

(Jedlo a pitie, Tip4)

10 porcií

450 g kvalitnej sviečkovej

110 g portobella

50 g šalotky

olivový olej

maslo

soľ

korenie

čerstvá hľuzovka

4 plátky cesta brick

10 ks vajec

údená soľ

Pyré:

500 g čierneho koreňa

80 ml bieleho portského

150 ml smotany na šľahanie

150 ml zeleninového vývaru

soľ

kvalitný hľuzovkový olej (najlepšie z bielej hľuzovky)

Ozdoba:

120 g stonkovej brokolice

veľká biela fazuľa

shimeji

maslo

soľ

Postup:

Štrúdľa:

Zomelieme sviečkovú a ochutíme orestovanou šalotkou s portobellom nakrájaným na drobné kocky, soľou a jemnou dávkou korenia. Pomocou fólie vytvarujeme valec a zavákuujeme. Pri teplote nastavenej na 50 °C varíme po dobu 1 hodiny. Vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nakrájame na porcie. Brick cesto potrieme rozpusteným maslom každú vrstvu zvlášť. Cesto natiahneme na valec na pečenie a pečieme 14 minút pri teplote 200 stupňov. Prehriatu sviečkovú vložíme do upečeného cesta.

Pyré:

Očistíme čierny koreň, nakrájame na cca 1 cm kúsky. Zľahka zatiahneme na masle, podlejeme bielym portským, vývarom a zalejeme smotanou. Ochutíme soľou. Dusíme domäkka. Rozmixujeme, prepasírujeme a pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.

Vajíčko:

Uvarené v sous-vide pri 65 °C za 1 hodinu. Očistené od bielka. Podávame s orestovanou brokolicou, uvarenou bielou fazuľou a hubami shimeji. Na záver nastrúhame hľuzovku a pokvapkáme kvalitným hľuzovkovým olejom.

A: I & R



18/06/2018

Ceviche

18/06/2018

Jahňacina

18/06/2018

Jahňacina

05/06/2018

Južná Amerika: Pestrý kontinent, pestrá kuchyňa

22/04/2018

FOOD PAIRING S VITISOM