04/06/2017

Saké tataki

(Jedlo a pitie, Tip4)

1 porcia

 

300 g lososa

50 g japonskej horčice karashi

olej

100 g bielej miso pasty

70 g kryštálového cukru

1 dcl mirinu

1 dcl saké

wakame riasa

soľ

sancho korenie

 

Postup:

Lososa nakrájame na kúsky 2,5 cm x 10 cm. Papierovou utierkou osušíme. Osolíme, okoreníme a natrieme karashi horčicou. Na veľmi rozpálenej panvici opečieme z každej strany 10 sekúnd. Nakrájame na plátky a poukladáme za sebou na tanier.

 

Ozdobíme omáčkou, ktorú sme si pripravili nasledovne: saké a mirin dáme do menšieho hrnca, po zovretí zapálime a necháme horieť asi 3 minúty, pokiaľ sa nám neodvarí alkohol. Potom pridáme cukor a miso pastu. Na záver pridávame namočené morské riasy wakame.

 

Tataki zdobíme sakurou alebo rôznymi bylinkami.

 

A: TEREZA LEHOTSKÁ

F: ARCHÍV REŠTAURÁCIE



22/01/2018

Culurgiones s paradajkami a bazalkou

22/01/2018

Andrea Ena

14/01/2018

Trikrát cvikla

09/01/2018

Čokoláda

01/01/2018

Zimný festival jedla 2018