08/05/2018

Nastáva talianska éra?

(Mixology, Tip4)

Vyzerá to tak, že namiesto Mojita si stále viac hostí v baroch a reštauráciách objednáva Aperol Spritz. Štatistika vypracovaná na základe ankety v päťdesiatke popredných barov sveta zaradila Mojito síce na 9. miesto zo sto, ale spritzr, ako mu hovoria Američania, už je 22. Niet divu. Jedným z trendov je presun preferencií k drinkom s nižším obsahom alkoholu. A tak sa predaj Aperolu vlani zvýšil o 19 % a likér Italicus Rosolio di Bergamotto zvíťazil vlani na Tales of the Cocktail v kategórii Nová najlepšia liehovina alebo kokteilová prísada. Na palete jeho botanicals nájdete o. i. bergamotovú kôru, rumanček, levanduľu, encián a ružu, vybalansované medovou sladkosťou a korenenou horkastosťou, to všetko v prostredí 20 % obj. alkoholu. Nota bene, v Londýne priťahuje pozornosť Bar Termini a v New Yorku Dante. Allora studia italiano!

 

A: ALEXANDER MIKŠOVIC



06/08/2018

Nová reštaurácia Massima Botturu

06/08/2018

HAWAWSHI

06/08/2018

HAWAWSHI

30/07/2018

Najekologickejšia reštaurácia sveta

22/07/2018

Horúci, pestrý a chutný sever Afriky