03/12/2017

Daniel Marek - recepty

(Jedlo a pitie, Tip4)

Daniel — grilovaný a zaúdený chrbát, podávaný s tekvicou, hruškami a višňovou omáčkou

1 porcia

Mäso si očistíme od blán a sprudka opečieme na oleji zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na požadovaný stupeň prepečenia. Pri servise mäso údime slivkovým drevom.

Tekvicovo-hruškové pyré:

200 g tekvice, 200 g hrušky nakrájame na rovnaké tvary, pokvapkáme olivovým olejom. Upečieme a rozmixujeme. Dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a prepasírujeme.

Višnová omáčka:

Vývar z teľacích kostí ochutíme višňovým octom, soľou a korením.

 

Organické vajíčko pošírované, so sladkokyslou zemiakovou penou, hubami a kôprom

1 porcia

Vajíčko:
Varíme sous-vide na 75 stupňov cca 10 – 12 minút.

Na penu:
300 g kuracieho vývaru
40 g cibule
150 g zemiakov
100 g smotany
20 g sušených húb

Huby uvaríme domäkka.

Do hrnca dáme olej, zarestujeme cibuľu, pridáme na plátky nakrájané zemiaky, podlievame vývarom a udusíme domäkka, zalejeme vývarom a smotanou.

Pridáme uvarené huby, prevaríme a dochutíme. Rozmixujeme a precedíme.

 

A: ELENA STRÁPKOVÁ



18/06/2018

Ceviche

18/06/2018

Jahňacina

18/06/2018

Jahňacina

05/06/2018

Južná Amerika: Pestrý kontinent, pestrá kuchyňa

22/04/2018

FOOD PAIRING S VITISOM