22/01/2018

Culurgiones s paradajkami a bazalkou

(Jedlo a pitie, Tip4)

Cesto:

150 g semolinovej múky

75 g múky 00

100 ml vody

lyžička panenského olivového oleja

soľ

 

Plnka:

400 g červených zemiakov

8 lístkov mäty

80 g čerstvého syra pecorino

80 g vyzretého syra pecorino

1 PL olivového oleja

2 strúčiky cesnaku

 

Postup:

Deň vopred marinujeme cesnak v oleji. Plnku tiež pripravíme radšej deň vopred: uvaríme zemiaky a ešte teplé ich pretlačíme cez lis. Pridáme mätu a pecorino. Pridáme olej, z ktorého sme vybrali cesnak. Všetko zmiešame a necháme cez noc v chlade. Na druhý deň si pripravíme cesto z múky, vody, soli a oleja. Spracujeme ho a necháme oddýchnuť aspoň polhodinu. Potom ho vyvaľkáme a vytvoríme 2 vrstvy. Jednotlivé kúsky cesta naplníme 15 – 20 g plnky a varíme v horúcej vode 5 – 6 minút. Servírujeme s paradajkovou omáčkou a strúhaným pecorinom.

 

A: ELENA STRÁPKOVÁ



15/10/2018

VIETNAMSKÉ ROLKY

07/10/2018

PAD THAI

23/09/2018

Exotické chute Thajska a Vietnamu

23/09/2018

Osteria Francescana je najlepšou reštaurácia na svete

09/09/2018

FOOD PAIRING s vínami Vitis Galéria