21/10/2018

Bravčová panenka, špenát, čerstvý syr, hríby, pappardelle

(Jedlo a pitie, Tip4)

4 porcie

 

Ingrediencie:

600 g bravčovej panenky

250 g čerstvého špenátu

100 g čerstvého smotanového syra

40 g sušených paradajok

čerstvé hríby

zmes korenia

cesnak

olivový olej

soľ, muškátový oriešok

 

Postup:

Špenátové listy opláchneme v sitku studenou vodou, následne prelejeme vriacou vodou a opätovne schladíme, aby si zachoval svoju farbu. Studený špenát osušíme v papierovej utierke. Na rozpálenej panvici opečieme plátky cesnaku a pridáme špenát, premiešame a odstavíme. Primiešame čerstvý smotanový syr a dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Mäso umyjeme, osušíme a pozdĺžne po strede rozkrojíme (nie celkom, len aby sa nám „otvorilo“). Jemne ho preklepeme. Do stredu poukladáme sušené paradajky, pridáme rovnomerne ochutený špenát, pomocou kuchárskej nite mäso zviažeme, potrieme olivovým olejom a okoreníme. Na grilovacom rošte alebo panvici mäso na strednom ohni opekáme, prikryjeme z vrchu alobalom, aby sa prepieklo aj vnútri. Opekáme do požadovaného stupňa prepečenia a necháme na teplom mieste cca 5 – 10 minút prikryté odpočívať, aby jemne zmäklo. Z hríbov si pripravíme omáčku, cestoviny uvaríme al dente. Naporciujeme a podávame.

 

TOMÁŠ REPÁŠ

šéfkuchár, Zuckmann Villa, Piešťany

U nás v Zuckmann Ville si cestoviny pripravujem čerstvé, preto u nás jednoznačne platí „pasta a basta!“:) Hríby majú práve svoju sezónu a s bravčovou panenkou patria k tým najobľúbenejším kombináciám. Mäso s čerstvým špenátom a cestovinou je skvelé ako rýchly obed alebo pri obchodnej večeri. Toto jedlo máme v ponuke od septembra do novembra.

 

A: ELENA STRÁPKOVÁ



14/11/2018

Hľuzovková farma na Slovensku

21/10/2018

HUBY

15/10/2018

VIETNAMSKÉ ROLKY

07/10/2018

PAD THAI

23/09/2018

Exotické chute Thajska a Vietnamu