18/01/2016

Aktuálne – valónske menu

(Tip3, Reštaurácie)

Pripravila Iveta Schäfferová

 

V reštaurácii UFO watch.taste.groove. si aktuálne môžete vychutnať valónske menu. Inšpiráciou pre šéfkuchára bolo stretnutie s Ericom Martinom, majiteľom a šéfkuchárom reštaurácie Lemonnier; Carlom Gillainom, majiteľom a šéfkuchárom reštaurácie L'Agathopède a Laurym Ziouim Noureddine, ktorému patrí podnik L'Eveil des Sens, v belgickom Valónsku – všetko držiteľmi Michelinovej hviezdy. Šéfkuchári pripravili špeciálny michelinský večer a podávali spoločne zostavené menu. V reštaurácii UFO menia menu dvakrát do roka, no tentokrát chceli prísť s niečím novým. Preto opätovne oslovili Erica Martina a Peter Kiss, šéfkuchár reštaurácie nad Dunajom, sa opäť vybral do Belgicka. Majstri varešky tam spoločne doladili menu a potom Eric pricestoval na Slovensko a jedálny lístok predstavil personálu. Ak chcete ochutnať valónske špeciality, bude dostupný počas celej zimnej sezóny. Pred príchodom leta sa reštaurácia chystá opäť ponúkať mediteránsko-ázijskú kuchyňu.



02/04/2018

Štrúdľa z hovädzej sviečkovej s hubami v ceste brick, pyré z čierneho koreňa, maslová fazuľa a shimeji, brokolica, čerstvá hľuzovka čierna a olej

02/04/2018

Zoltán Baláž

26/03/2018

JIAOZI

20/03/2018

Legendárna Noma je opäť otvorená

11/03/2018

Čína: jedlo ako liek